Home > Overdenkingen > De geest van de antichrist

De geest van de antichrist

Onze Redder leeft nu als een man in glorie. Hij is een levend persoon – met vlees, botten, haar en ogen. En ook al zijn wij hier op aarde, Zijn Geest woont in ons: “En, dat gij zonen zijt – God heeft de Geest zijns Zoons uitgezonden in onze harten, die roept: Abba, Vader” (Galaten 4:6)

Maar er is ook een andere geest aan het werk in de wereld – de geest van de antichrist. En net zoals Christus ons Zijn Geest gegeven heeft is er ook een antichristus geest in de wereld harten aan het voorbereiden voor de komst van de mens der wetteloosheid.

“En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld” (1 Johannes 4:3). Johannes zegt hier “U heeft gehoord over de komst van de antichrist. Het is aan u gepredikt en onderwezen, en u verwacht zijn komst. Maar geliefden, wordt toch wakker, want de geest van de antichrist is nu al aan het werk!”

Begrijp goed dat de antichrist niet zomaar plotseling aan ons zal verschijnen om de mensheid te overweldigen. Nee, zijn geest is nu al aan het werk om zijn koninkrijk in koude, compromisvolle harten voor te bereiden. En wanneer hij uiteindelijk verschijnt zal hij publiekelijk geopenbaard worden aan een wereld die alreeds voorbereid is op hem, aan harten die zijn geest al reeds in bezit heeft.

Op dit moment zien we al een groeiend antichrist sentiment, maar heel snel zal dit een vloeiende stroom en uiteindelijk een uitgestrekte oceaan worden. De geest van de antichrist valt de harten binnen van afvallige Christenen, zelfs op dit moment. U vraag zich misschien af hoe dit kan? Waarom zouden sommige Christenen zich ooit tot de antichrist keren? Dit is omdat zij gelijkgestemd zijn met hem.

Johannes schrijft: “Hebt de wereld niet lief en hetgeen in de wereld is. Indien iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. Want al wat in de wereld is: de begeerte des vlezes, de begeerte der ogen en een hovaardig leven, is niet uit de Vader, maar uit de wereld. En de wereld gaat voorbij en haar begeren, maar wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid. Kinderen, het is de laatste ure; en gelijk gij gehoord hebt, dat er een antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is” (1 Johannes 2:15-18)

Johannes waarschuwt ons dat diegene die nog steeds de dingen van de wereld liefhebben zichzelf openstellen voor de geest van de antichrist. Hij zegt hier “U weet dat dit de laatste dagen zijn omdat zovelen vervuld zijn met de begerige geest van de antichrist!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: