Home > Overdenkingen > Uw verlossing is aanstaande

Uw verlossing is aanstaande

God had Mozes en Israël een rotsvaste belofte van verlossing gedaan, dus Mozes ging naar het volk om het goede nieuws te vertellen. Hij verrichte wonderen voor hen en de Schrift zegt dat ze geloofden: “En Mozes ging met Aäron op weg en zij verzamelden al de oudsten der Israëlieten. Aäron sprak al de woorden, die de HERE tot Mozes gesproken had, en hij deed de tekenen voor de ogen van het volk. Het volk nu geloofde, en toen zij hoorden, dat de HERE op de Israëlieten acht geslagen en hun ellende gezien had, knielden zij en bogen zich neder” (Exodus 4:29-31)

Het was een tijd van hoop en vreugde, iedereen riep het uit: “Halleluja!! We zijn eindelijk vrij!! God heeft onze noodkreet gehoord en onze gevangenschap is voorbij!! Prijs God!!”

Maar wat gebeurde er vervolgens? De omstandigheden verergerden alleen maar! De gevangenschap van Israël werd absoluut ondraaglijk. Ze kregen geen stro om bakstenen te maken en ze moesten de zware klappen verdragen die hun slavendrijvers hen gaven. De Farao was woedend op de leiders van Israël en zei “Verdwijn uit mijn ogen en ga aan het werk!”.

Mozes kon deze plotselinge gang van zaken niet geloven. Hij schreeuwde het uit “God, waarom behandelt U Uw volk op deze manier? U heeft ons helemaal niet verlost, sterker nog het is alleen maar erger geworden. U heeft zich niet aan Uw woord gehouden en er is niets van Uw beloftes zichtbaar”.

U moet weten dat de duivel wist dat de verlossing van Israël net om de hoek lag, dus denkt u dat hij maar gewoon stilletjes zou toekijken zonder een poging te wagen om Gods volk uit te putten? Het verergeren van de omstandigheden van Israël was niet het werk van God. Nee, het was de duivel die briezend rondging om haastelijk zijn werk te verrichten voordat het uur van verlossing aangebroken was. Zo is het vandaag de dag ook, als de duivel ziet dat u op uw knieën gebracht wordt weet hij dat uw verlossing aanstaande is, en hij zal niet stil staan toekijken in die laatste momenten vlak voor de overwinning! Nee, hij zal alle verzoekingen verergeren! Hij zal mensen tegen u opzetten en leugengeesten sturen die u ten onrechtte beschuldigen. Hij zal tegen u liegen dat God Zijn Geest van u heeft weg genomen, dat het tijd is om te boeten voor alle vroegere zonden. Hij zal proberen om u te overspoelen met allerlei vormen van schuld en veroordeling.

Als u bidt, maar uw omstandigheden verergeren alleen maar, begin u dan alvast te verheugen want uw verlossing is aanstaande!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: