Home > Overdenkingen > Maria Magdalena

Maria Magdalena

Maria Magdalena belichaamt de bruid wiens hart volledig aan Christus gegeven is. Het leven van deze vrouw werd gekenmerkt door haar liefde voor Jezus.

Maria was geen groot theoloog. Toen de discipelen samen kwamen om over de diepere zaken van het kruis te praten was zij waarschijnlijk stil, vrouwen spraken in die dagen zelfden openlijk over geestelijke zaken in de aanwezigheid van mannen. Maar ze had iets dat zij niet hadden – zij had een openbaring!

“En op de eerste dag der week ging Maria van Magdala vroeg, terwijl het nog donker was, naar het graf en zij zag de steen van het graf weggenomen” (Johannes 20:1). Maria kwam bij het graf terwijl de anderen nog sliepen. Toen ze ontdekte dat de steen was weggenomen en het lichaam van Jezus ontbrak rende ze weg om op zoek te gaan naar Petrus en Johannes.

Toen de discipelen bij het graf aankwamen gingen ze naar binnen en zagen dat de klederen netjes opgevouwen lagen – maar het lichaam was er niet. Het was voor hun duidelijk dat Jezus daar niet was. Vervolgens zegt de Bijbel dat de twee discipelen het zagen en geloofden (vers 8). Ze herinnerden zich de woorden van Jezus wat betreft Zijn opstanding op de derde dag. Twee verzen later lezen we “De discipelen dan gingen weder naar huis” (vers 10). Ze namen genoegen met de kennis dat Jezus daar niet langer meer was, dus gingen ze weer terug naar de dagelijkse gang van zaken.

Is dat niet net als de gemeente van vandaag de dag? Veel Christenen zeggen “Ik heb de kracht van het evangelie gezien, dus natuurlijk geloof ik”. Ze basseren hun huidige relatie met Jezus op slechts kennis in het hoofd, bij Maria lag dat anders! Kennis was niet voldoende voor haar. Ze wou Jezus Zelf en ze was niet van plan hiervan af te wijken: “En Maria stond buiten dicht bij het graf, wenende” (vers 11).

Maria’s geest weende, “Deze wereld is ondraaglijk zonder Hem, ik kan gewoonweg niet naar huis gaan”. Ze hield van de Heer en ze was vastbesloten om net zo lang naar het lege graf te staren totdat haar gebroken hart antwoorden had gevonden. Deze hartsgesteldheid bracht haar een goddelijk bezoek.

“Terwijl zij dan weende, boog zij zich voorover naar het graf en zij zag twee engelen zitten, in witte klederen … waar het lichaam van Jezus gelegen had” (Johannes 20:11-12)

Terwijl de andere discipelen terug naar huis waren gegaan zag Maria dingen die niemand anders kon zien – omdat haar hart volledig aan Jezus gegeven was.

Advertenties
  1. Charmaine
    23-02-2012 om 14:23

    Ik ervaar om me heen dat veel christenen gaan voor genezing en anderen wonderen. Dat gaat dan gepaard met veel woorden over een ‘mate van geloof’. Maar vaak ontbreekt de liefde…. Hier zie ik de andere kant. Een diepe liefde voor de HEER en een intieme omgang met Hem, waardoor haar een diepere openbaring ten deel valt!!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: