Home > Overdenkingen > God zal u niet in de steek laten

God zal u niet in de steek laten

Psalm 107 wordt ook wel eens “het Oud Testamentisch liefdes feest” genoemd. Een van de meest bemoedigende passages in Gods woord, het is voor hen die vergeving, verlossing en herstel nodig hebben. Het laatste vers beloofd de lezer een begrip van Wie God werkelijk is: “Wie is wijs? Hij lette op deze dingen, laat men acht slaan op de gunstbewijzen des HEREN” (Psalm 107:43)

“Looft de HERE, want Hij is goed, want zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid. Dat de verlosten des HEREN zo spreken, die Hij uit de macht van de tegenstander heeft verlost en uit de landen heeft verzameld, van het oosten en van het westen, van het noorden en van de zee. Er waren er, die dwaalden in de woestijn, op een eenzame weg, een stad ter woning vonden zij niet; hongerig waren zij, ja dorstig, hun ziel versmachtte in hen” (Psalm 107:1-5)

Hier is een typering van mensen die ooit eens de volheid van de Heer hebben gekend en op een bepaald moment in hun leven Zijn glorieuze verlossing hebben ontdekt. Maar nu staan ze in een eenzame wildernis, ze zwerven alleen en kunnen de stad niet meer vinden.

“De stad” in het Oude Testament is altijd Sion, welke symbool staat voor Gods ware gemeente. Vandaag de dag staat dit natuurlijk voor het ware lichaam van Christus, zij die aanbidden in geest en waarheid maar “de stad” maar niet lijken te vinden. Ze gaan niet langer meer naar een kerk, en weigeren te aanbidden met welk lichaam van gelovigen dan ook – dit alles omdat er maar weinig tot geen geestelijke realiteit gevonden kan worden.

Het is waar dat vandaag de dag veel hongerige Christenen van kerk naar kerk trekken om hun plek te vinden. Maar uiteindelijk geven ze het zoeken naar een goede kerk op omdat ze ervan overtuigd zijn dat deze niet bestaat. Misschien zegt u “Broeder David, ik kan geen gemeente vinden die op Christus gericht is en zoekt naar heiligheid. Ik kan de stad niet vinden”.

Geliefden, God heeft ons voorzien van een oplossing. “Toen riepen zij tot de HERE in hun benauwdheid, en Hij redde hen uit hun angsten, Hij deed hen treden op een effen weg om te gaan naar een stad ter woning” (Psalm 107:6-7)

God zegt “Ik zal u het lichaam tonen – Ik zal u er naar toe leiden”. Wees gerust, Jezus heeft een lichaam van gelovigen over de gehele wereld, en als u het tot Hem uitroept zal Hij op een wonderbaarlijke wijze gelijkgestemde gelovigen op uw pad brengen.

Advertenties
  1. Elisabeth
    26-02-2012 om 22:29

    Wat mooi om te lezen en waar. Zoveel kerken in mijn dorp en ik kom uit in een kerk 55km verderop. Omdat 1 van de voorgangers een vader is die zijn zoon naar school brengt. Mijn zoon zat bij hem in de klas en zo raakten wij aan de praat en kwam er geloofsvernieuwing bij mij. Wat een bijzondere lessen mag in hun kerk leren en mag ik me beschermt voelen tegen valse leer.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: