Home > Geen categorie > De dwaas die problemen over zichzelf heen haalt

De dwaas die problemen over zichzelf heen haalt

“Er waren dwazen, die wegens hun zondige wandel en wegens hun ongerechtigheden gepijnigd werden; hun ziel gruwde van elke spijze, zij waren de poorten des doods nabij” (Psalm 107:17-18)

Volgens het woordenboek is een dwaas iemand die niet over een gezond oordeel of verstand beschikt, iemand die gekke dingen doet zonder na te denken over de gevolgen.

Wat kan er nu dwazer en ondenkbaarder zijn dan jezelf overgeven aan een seksuele activiteit met een onbekend persoon? De hele wereld weet dat AIDS een internationaal probleem is maar toch trekken mensen het wereldwijd naar zich toe. Mensen weigeren het simpelweg om gewaarschuwd te worden. Vrouwen riskeren hun levens en mannen ruilen hun toekomst in voor een uurtje vleselijk genot.

Velen lijden onder de serieuze gevolgen van hun dwaze handelingen. Ze spreken over de angst die ze voelden toen ze voor het eerst iets vreemds in hun lichaam voelden. Ze wisten dat er iets niet in orde was en plotseling kwam een angstaanjagende gedachte terug – een herinnering van een dwaze handeling in hun verleden, zij het seksueel of drugs gerelateerd. Het gebeurde toen ze in zonde leefden, toen ze leefden als dwaas.

“wegens hun zondige wandel en wegens hun ongerechtigheden gepijnigd werden” (vers 17). De wanhoop van vele van zulke Christenen is onuitsprekelijk. Ze voelen zich hulpeloos, aan de rand van opgeven. Een man zei eens “Ik heb het gevoel dat mijn leven voorbij is, er is niets wat ik nog kan doen. Ik kijk enkel nog vooruit naar de dood”.

“zij waren de poorten des doods nabij” (vers 18). Geliefden, u hoeft niet te leven zonder hoop. God heeft u Zijn Woord gegeven dat Hij niet wegloopt van dwazen!

“Toen riepen zij tot de HERE in hun benauwdheid, en Hij verloste hen uit hun angsten; Hij zond zijn woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen” (Psalm 107:19-20)

De Heer weet dat er dingen zijn die wij niet kunnen veranderen, woorden die we ooit uitgesproken hebben die we niet kunnen terugdraaien. Maar Hij vraagt ons niet om boete te doen of beloftes te maken. Het enige dat Hij vraag is dat we het uitroepen tot Hem vanuit onze wanhoop. Hij wil ons genezen, ons leven verlengen en ons voorzien van Zijn bovennatuurlijke genade.

Advertenties
  1. Ad Rem
    06-03-2012 om 22:54

    Halleluja voor de Heer, wat is hij trouw aan Zijn woord.
    En wij maar kniesen en denken het is nu toch gedaan met me en dat soms als reden om zelfs door te gaan met onze zonde, terwijl de Heer graag ons wil vergeven en dan wil genezen van onze gruwel daden.
    Dank aan de Allerhoogste die toeziet op de aarde en krachtig bij zal staan die Hem ernstig zoeken.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: