Home > Overdenkingen > Ongehoorzaamheid aan Gods woord

Ongehoorzaamheid aan Gods woord

“Er waren er, die in donkerheid en diepe duisternis zaten, gebonden in ellende en ijzer. Omdat zij de woorden Gods hadden weerstreefd … [daarom] had Hij hun hart door moeite vernederd; zij struikelden, en er was geen helper” (Psalm 107:10-12)

Ze waren gebonden in ellende omdat ze zich hadden verzet tegen God en Zijn raad hadden verworpen (zie vers 11). Geliefde, is het mogelijk dat u dit bent? Heeft u godvruchtige prediking gehoord en heeft de Heilige Geest uw hart overtuigd maar voelt u zich nog steeds ellendig en blijft u nog steeds doorwandelen in zonde?

Wanneer een persoon moedwillig ongehoorzaam is aan het Woord van God is het zijn neiging om zich te verbergen en ineen te krimpen van angst denkende “God kan mij toch niet gebruiken”. Wanneer u zich in deze omstandigheid bevind zal de duivel tegen u fluisteren “Er is geen verlossing voor jou. Jij bent een van die mensen die toch nooit zal veranderen. God heeft genoeg van jou – jou zonde heeft gemaakt dat Hij zich verbergt voor jou!”.

Satan zal Schriftgedeelte na Schriftgedeelte op u afwerpen en ze stuk voor stuk verdraaien. Wanneer u in een kerk zit zult u alleen maar oordeel horen en niet Gods genade – dit is omdat u onder schuld, veroordeling en vrees leeft.

Ik verwijs hier niet naar de mensen die zich verbergen voor God omdat ze zo van hun zonde houden. Nee, ik spreek over Christenen die zijn gevallen maar nog steeds een haat voelen tegen zonde. Er is iets in hen dat het uitschreeuwt “Ik heb God pijn gedaan!”

Aan deze Christen belooft het Woord van God: “Toen riepen zij tot de HERE in hun benauwdheid, en Hij verloste hen uit hun angsten; Hij voerde hen uit donkerheid en diepe duisternis en verscheurde hun banden. Dat zij de HERE loven om zijn goedertierenheid en om zijn wonderen aan de mensenkinderen, omdat Hij koperen deuren heeft verbroken en ijzeren grendels verbrijzeld” (Psalm 107:13-16)

God heeft nog nooit – en zal ook nooit – Zijn gezicht verbergen voor een kind dat het tot Hem uitschreeuwt! Ongeacht hoe diep u bent gevallen of hoeveel beloftes u ook aan God heeft gemaakt en gebroken – Hij zal altijd uw noodkreet horen en u terugbrengen in intimiteit met Hem.

Advertenties
  1. Art Boer
    06-03-2012 om 23:05

    Ja dat maakt de Here zo groot je mag Hem vader noemen ook met de bedoeling dat het laag drempelig is Hem alles te vertellen. Hij vraagt geen duren, mooie woorden maar alleen jou woorden zoals je bent. Pertus een dicipel van Jezus was zelfs ongeletterd, kon niet schrijven.
    En weet je Hij nadert tot jou als jij tot Hem nadert, weet dat als je in je slaapkamer op je knieen Hem alles verteld wat je dwars zit Hij altijd luisterd, en je weer rust geeft als je je hart heb uitgestord. Zing een lied voor Hem ook al is het maar een zin die je misschien nog kent van de kerk,school of wat dan ook daar is Hij al blij mee.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: