Home > Overdenkingen > Overspoeld door een storm

Overspoeld door een storm

Wordt u geconfronteerd met problemen in uw zaak of carrière? Weet terwijl u de volgende verzen leest dat carrièremensen en zakenlieden hier worden vergeleken met zeelui op schepen. De grote wateren staan symbool voor de grote wereld van concurrentie, een oceaan van activiteit.

“Er waren er, die met schepen de zee bevoeren, die handel dreven op de grote wateren. Zij zagen de werken des HEREN en zijn wonderen in de diepte. Hij sprak en deed een stormwind opsteken, die haar golven omhoog hief … zij tuimelden en wankelden als een beschonkene, al hun wijsheid werd verslonden” (Psalm 107:23-27)

Deze mensen waren Gods geliefde heiligen. Ze waren vol ontzag vanwege Zijn grootsheid en kracht, maar er breekt een storm uit waarover ze geen controle hadden. Het is geen oordeel over zonde, maar plotseling werden ze overspoeld door golven die hun boot opslokten. Ze werden aan het wankelen gebracht doordat er langs alle kanten problemen op hen afkwamen, het was alsof hun schip zou gaan zinken. Plotseling waren ze volledig in de war.

Veel carrièremensen hebben mij gezegd “Het ziet er slecht uit. Ik weet niet wat er gebeurt is maar plotseling zit ik in de ellende”. Ze waren in staat hun eigen problemen op te lossen en van de ene na de andere crisis te ontsnappen. Maar met deze beproeving lijkt het alsof er geen ontsnappen meer aan is, ze zijn zowel mentaal als fysiek uitgeput.

Hoe eenvoudig vergeten we het niet dat onze liefdevolle Vader onze partner is op het werk, ongeacht onze carrièe of roeping. Het is een feit dat er niets met ons gebeurt zonder dat Hij hier in betrokken is. Hij heeft de macht over al onze moeilijkheden en Hij heeft een rede en een doel met alle dingen.

Wat kunt u doen wanneer uw zakenpartner geen advies of consultants meer heeft om u te helpen? Tot wie richt u zich wanneer uw echtgenoot, uw pastor en uw beste vriend niets aan u kunnen vertellen? Ik ben geen zakenman maar ik kan u wel wijzen op de zeelieden uit Psalm 107:

“Toen riepen zij tot de HERE in hun benauwdheid, en Hij voerde hen uit hun angsten. Hij maakte de storm tot een zacht suizen, zodat de golven stil werden. Zij verheugden zich, omdat die tot rust kwamen, en Hij leidde hen naar de haven van hun begeerte” (Psalm 107:28-30)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: