Home > Overdenkingen > De kerk van enkel vergeving

De kerk van enkel vergeving

Jesaja 4 begint met een bondige en tragische beschrijving van wat ik noem “de kerk van enkel vergeving”.

“Zeven vrouwen zullen te dien dage één man aangrijpen en zeggen: Ons eigen brood willen wij eten en ons eigen kleed aantrekken, laat ons slechts uw naam dragen, neem onze smaad weg” (Jesaja 4:1)

Ik geloof dat wij in de laatste dagen leven en dit hoofdstuk in Jesaja is een van de helderste profetieën over hoe de gemeente er uit zal zien vlak voor de komst van de Heer.

De zeven vrouwen die Jesaja noemt zijn duidelijk een type zoals velen zijn in de gemeente van de laatste dagen. Ze zoeken er naar om één man te verkrijgen, Christus. Maar deze vrouwen zijn er niet in geïnteresseerd om van Hem te houden. In tegendeel zelfs, ze hebben slechts één doel – de verwijdering van hun smaad! “Ons eigen brood willen wij eten en ons eigen kleed aantrekken, laat ons slechts uw naam dragen, neem onze smaad weg” (vers 1)

Het getal zeven wordt gebruikt met betrekking tot deze vrouwen om ons er aan te herinneren dat in iedere kerk dergelijke mensen zitten. Ze proberen om één man te pakken te krijgen, Christus, maar enkel en alleen om hun te verlossen van hun schuld en om de veroordeling van hun zonde weg te nemen. Ze willen geen intimiteit met Hem. Ze willen niets anders als vergeving, om op die manier de smaad van hun zonde te verwijderen. Ik noem dit “de kerk van enkel vergeving”.

Deze zelfgerichtte vrouwen hebben er geen verlangen naar om zichzelf te onderwerpen aan de autoriteit van hun echtgenoot. Ze willen Zijn hart niet kennen en Zijn zorg interesseert hen niet.

Vanuit intimiteit met Jezus ontvangen wij een onderscheidende geest, richting, een kennis van goed en fout, van wat heilig en zuiver is. Intimiteit met Christus geeft ons stevigheid waardoor te niet heen en weer geslingerd worden door iedere wind van leer. Blijf dicht bij Hem zodat u de dwaasheid rondom ons heen kunt onderscheiden.

Advertenties
 1. 07-03-2012 om 08:43

  herken deze gedachte wel. De vraag is of wij zelf niet ook tot die groep van mensen behoren. Zijn wij zelf zo oprecht als wij denken? Hoe staan wij ten opzichte van de heer Jezus Christus?

 2. Brunhilde Brahm
  07-03-2012 om 12:42

  Geef God en Zijn Koninkrijk de hoogste plaats in uw leven.Hij zal dan in alles voor u zorgen. Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Leef dus gewoon bij de dag.” Mattheus 6: vers 33-34

 3. 07-03-2012 om 18:57

  weet wel dat merk dat alleen stat in het van nu en soms moeilijk is

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: