Home > Overdenkingen > Geleid door de Heilige Geest

Geleid door de Heilige Geest

De Heer heeft een volk in deze verwarrende tijden die niet verward zijn. Ze zijn zo overgegeven aan Jezus – zo vol liefde voor Hem, zo apart gezet van de goddeloosheid van deze generatie – dat ze de wegen en werken van de Heilige Geest kennen. Zij weten wat puur en heilig is, en ook wat vleselijk en dwaas is.

“want over al wat heerlijk is, zal een beschutting zijn” (Jesaja 4:5). In het Hebreeuws staat hier: “Alles zal met glorie bedekt zijn”. Dit betekent in essentie “Over een ieder van het restant zal een deken, een luifel, een schuilplaats zijn – een bedekking met de heerlijkheid van God!”

Herinnert u zich dat er ook een wolk van heerlijkheid over de tabernakel in de wildernis lag: “En de wolk bedekte de tent der samenkomst, en de heerlijkheid des HEREN vervulde de tabernakel” (Exodus 40:34)

In Jesaja 4 wordt ons beloofd dat de Heer in de laatste dagen een heerlijkheid zal scheppen die Zijn restant zal bedekken. De glorie van God zal ieder hart vervullen en ieder huis bedekken en we zullen Hem aanbidden onder de luifel van Gods heerlijkheid – welke de gemanifesteerde aanwezigheid van Gods Zoon, Jezus Christus, is.

Zijn Zoon is “de afstraling zijner heerlijkheid” (Hebreeën 1:3). De glorie kan niet helderder worden dan Christus die Zichzelf aan u manifesteert. Het woord manifesteren betekent “met de hand grijpen”. Met andere woorden, wanneer de aanwezigheid van Jezus een plaats vervuld, is het zo werkelijk, zo evident, dat uw geestelijke handen het kunnen aanraken en uw geestelijke ogen het kunnen zien. Het is zo echt als de lucht die u inademt.

Ik wil een opwekking zien waar de aanwezigheid van Jezus zo krachtig en glorieus is dat de “vrucht” (bekeerlingen) een kostbaar sieraar is (zie Jesaja 4:2). Ik wil een opwekking zien waar mensen naar voren stromen, huilend en gebroken voor de Heer en ze zullen weten dat ze werkelijk bedekt zijn met de glorie van God

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: