Home > Overdenkingen > Het belang van de glorie van God

Het belang van de glorie van God

“En er zal een hut zijn tot een schaduw des daags tegen de hitte, en tot een schuilplaats en een toevlucht tegen stortbui en regen” (Jesaja 4:6). De glorie van Gods aanwezigheid zal een schuilplaats tegen de hitte zijn. Het Hebreeuwse woord voor hitte betekent “droogte, verwoesting, onvruchtbaarheid” en hier wordt het gebruikt als type voor Gods oordeel over een goddeloze samenleving.

In Openbaring 16 wordt de vierde engel van oordeel macht gegeven “En de vierde goot zijn schaal uit over de zon en haar werd gegeven de mensen te verzengen met vuur. En de mensen werden verzengd door de grote hitte en zij lasterden de naam van God” (Openbaring 16:8-9)

De glorie van God is onze verdediging, onze bedekking, een schuilplaats tegen storm en regen, en we zullen rusten in de koele schaduw van Jezus’ vleugelen. We zien nu al de regen van uitstortingen van de Heilige Geest alsook van Gods oordelen. De stormwolken pakken samen maar er zal een bedekking zijn voor Zijn heilige restant! Dank God!

U zult misschien zeggen “Ik kan geen met Gods heerlijkheid vervulde kerk vinden, ik vind slechts kerken die mens-gericht zijn. Waar is mijn bedekking tegen de hitte en de storm?”

Uw plaats is de heerlijkheid van God in uw eigen hart. Als Jezus in u woont, Zichzelf aan u kenbaar maakt, dan bent u ten volle bedekt. Als u uw hart en ogen op Hem richt, en het Hem toestaat u te bestraffen, te overtuigen en corrigeren, dan zal Hij zichzelf aan u openbaren. Hij heeft dit beloofd!!

God zegt “Ik zal met u zijn. Ongeacht hoe erg de omstandigheden ook gaan worden, Ik zal u er doorheen helpen. Ik zal u nooit verlaten!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: