Home > Overdenkingen > De kerk van Gods heerlijkheid!

De kerk van Gods heerlijkheid!

“Te dien dage zal wat de HERE doet uitspruiten tot sieraad en heerlijkheid zijn, en de vrucht des lands tot glorie en luister voor de ontkomenen van Israël” (Jesaja 4:2)

Door het hele oude testament heen is de rank die uitspruit niemand anders dan Jezus Christus, onze Heer in heerlijkheid. Volgens Jesaja zal er een kerk komen voor wie Hij prachtig en liefelijk zal zijn. Ze zullen hartstochtelijk verliefd zijn op een Man die zij als glorieus zien.

Op dit moment is er een restant die naar niets anders verlangt dan Christus. Hij is het middelpunt en trekt al hun focus. Zij zijn degene naar wie Jesaja verwijst als “… de ontkomenen van Israël …” (zelfde vers). Het is waar, de gemeente in de laatste dagen die vervuld is met Gods heerlijkheid zal meer zijn dan een vergeven gemeente. Het is een heilige gemeente, een gemeente die gezuiverd is door het verterende vuur van Gods veroordelende Woord. Heiligheid en zuiverheid karakteriseren deze mensen. Jesaja voegt hier aan toe “En het zal geschieden, dat wie overgebleven is in Sion, overgelaten in Jeruzalem, heilig zal heten – ieder die in Jeruzalem ten leven is opgeschreven” (vers 3).

Het beste bewijs hier is dat Jesaja verwijst naar de gemeente van de laatste dagen wordt gevonden in vers 5: “Dan zal de HERE over het gehele gebied van de berg Sion en over de samenkomsten die daar gehouden worden, des daags een wolk scheppen en des nachts een schijnsel van vlammend vuur, want over al wat heerlijk is, zal een beschutting zijn” (Jesaja 4:5).

Jesaja voorspelt hier dat God een nieuwe kolom en wolk zal scheppen om Zijn volk te bedekken. We weten dat toen Jesaja hier over sprak de kolom en de wolk in de wildernis al waren verdwenen. Het is duidelijk dat dit iets is dat nog geschapen moest worden – iets nieuws!

De wolk heeft te maken met richting en troost, met behoud van het kwade en met leiding. Dit betekent dat het laatste restant een volk zal zijn met een heldere richting.

God zegt “Ik zal u er doorheen leiden. Zelfs in de meest grote storm zult u een heldere richting van Mij ontvangen omdat Ik u een kolom van vuur geef om u te leiden zoals Ik deed met Israël in de woestijn!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: