Home > Overdenkingen > De strik is gebroken

De strik is gebroken

“Onze ziel is ontkomen als een vogel uit de strik van de vogelvangers; de strik is gebroken, en wij zijn ontkomen” (Psalm 124:7)

Stelt u zich eens een kleine vogel voor die verstrikt zit in een net van de vogelvangers. Hij ligt daar hulpeloos, zijn kleine hartje bonst in z’n keel door angst, zijn kleine vleugeltjes klapperen tegen het net – maar het mag allemaal niet baten. Hoe meer het vogeltje worstelt, hoe meer gehavend en gekneusd het wordt. Vol angst begint het vogeltje het uit te schreeuwen en te piepen maar ontsnappen is onmogelijk. Hij is volledig overgeleverd aan de vogelvanger.

Geliefden, die kleine vogel bent u – verstrikt in een net van zonde! En de vogelvanger is de duivel, de boosaardige. Hij heeft deze strik gelegd en heeft u gevangen.

Sta nu eens stil bij die gevangen kleine vogel. Hoe kan hij ooit vrij komen door eigen kracht en middelen? Als hij gaat strijden om door het net te breken zal hij alleen maar vaster komen te zitten. Hij kan zelfs een vleugeltje breken of doodbloeden, hij kan zichzelf onmogelijk bevrijden!

Is dit niet een beeld van ons wanneer we gevangen zitten in zonde? We maken allerlei beloftes naar God toe. We worstelen en schreeuwen het uit, we proberen vrij te komen uit onze gevangenschap. Maar we hebben onze vrijheid verloren en blijven vast zitten!

Sta nog eens stil bij die gevangen kleine vorgel. Die nacht gaat de vogelvanger naar bed en droomt over deze bijzondere kleine vogel waar hij achter aan zit. Hij kan nauwelijks slapen en staat te trappelen om de volgende ochtend weer op te staan om te zien of hij het gevangen heeft.

Terwijl de vogelvanger de val nadert ziet hij dat hij in werking gezet is en hij wordt enthousiast. Hij verwacht een uitgebluste, bloedende, angstige, half-dode kleine vogel te treffen in het net. Maar terwijl hij de strik onderzoekt zie hij dat het net gescheurd is, gebroken! De vogel is gevlogen!

We vinden het kleine vogeltje op een tak hoog in de boom op de berg van God. Hij is vrij, en zijn wonden zijn aan het genezen – en dat alles omdat de Heer gekomen is om het net open te breken!

Die kleine vogel zegt tegen zichzelf “Als de Heer er niet was geweest – als Hij niet tot mijn redding gekomen was – dan zou ik zijn opgepeuzeld! Maar God verbrak de strik waar ik in zat en haalde me uit de val!”.

De strik is gebroken – en wij zijn ontsnapt!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: