Home > Overdenkingen > Doorbidden

Doorbidden

“Doorbidden” is een term die bedacht is aan het begin van de Pinksterbeweging. Voor sommigen betekende het simpelweg op je knieën blijven totdat je er zeker van was een antwoord van de Heer te hebben gehad. Voor anderen betekende het een continu naar de Heer blijven gaan totdat je het antwoord ontvangen had. (Dit werd ook wel “volharden in gebed” genoemd).

Als een jonge jongen hoorde ik mensen tijden die eerste bijeenkomsten getuigen “Ik zal beslag leggen op de hoorns van het altaar en ik zal niet loslaten totdat god antwoord!”. Maar ik geloof niet dat dit de ware betekenis is van dit “doorbidden”.

U kunt ingesloten zitten met de Heer en genieten van Zijn aanwezigheid. U kunt vele uren of zelfs dagen met Hem doorbrengen, terwijl u verblijft in gemeenschap met Hem. U kunt al uw noden vervuld zien en uw hart kan volledig voldaan zijn. Zijn aanwezigheid kan u genezen, u optillen en bekrachtigen.

Maar wat gebeurt er wanneer u die geheiligde plaats van intieme gemeenschap verlaat? U zult misschien opstaan van uw knieën enkel om weer terug te keren naar die verschrikkelijk situatie die onveranderd is gebleven. U kunt de duivel al zien wachten op u, hij is er helemaal klaar voor om dezelfde problemen en leegte weer op u af te werpen. Ik wil u het volgende vragen: Wat voor nut heeft het om heerlijkheid te ontvangen op de berg als het u niet door uw strijd heenleidt?

Ik geloof dat doorbidden eenvoudigweg dit betekent: De kracht, macht en bemoediging die u ontvangt van de Heer terwijl u ingesloten zit met Hem moet u door de komende beproevingen heen brengen. De overwinning die u verkrijgt in uw binnenkamer dient u overwinning te geven op het slagveld.

Maar wat krijgt u precies door uw gebedstijd wat u door uw strijd heen zal brengen? “Doorbidden” betekent het wachten op de totale afronding van uw gebed. Veel Christenen zien alleen half-beantwoorde gebeden omdat ze het niet toestaan dat wat ze ontvangen hebben van de Heer in gebed hen ook door hun beproeving heen leidt.

Geliefden, gebed is niet volbracht – het is geen “compleet gebed” – totdat het u naar de andere kant van uw Rode Zee brengt. We hebben niet “volhard in gebed” totdat we door onze beproevingen hebben heen geleefd door de kracht die we ontvangen in de aanwezigheid van God.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: