Home > Overdenkingen > Vertrouwen in Gods Woord

Vertrouwen in Gods Woord

Christus is het levende Woord van God en wanneer in met Hem ingesloten zit in gebed zal de Heilige u altijd naar Gods geopenbaarde Woord leiden. Hij zal uw geloof opbouwen door te putten uit de bijbel, zelfs wanneer u zich in uw binnenkamer bevind!

Ons wordt het volgende geboden: “Doet de wapenrusting Gods aan, om te kunnen standhouden tegen de verleidingen des duivels … Neemt daarom de wapenrusting Gods, om weerstand te kunnen bieden in de boze dag … en neem het zwaard des Geestes, dat is het woord van God” (Efeziërs 6:11, 13, 17).

Het is vaak wanneer je specifieke instructies ontvangt van de Heer dat de Geest zal fluisteren “Lees nu het volgende eens …” en u zult naar een ander stuk van de Schrift geleid worden. Gods Woord zal heel direct tot u spreken en u vertellen hoe u door een crisis heen moet komen.

Veel Christenen die deze boodschap lezen hebben simpelweg een Woord van de Heer nodig. Niemand op aarde kan hen helpen. De enige manier voor hun om door hun beproeving heen te komen is door in de aanwezigheid van Christus te blijven totdat Hij hen een duidelijke richting geeft. Hij moet hen de uitweg tonen – Hij moet hen laten zien wat te doen en hoe te handelen. Zijn exclusieve richting voor hen zal geen minuut te vroeg of te laat komen. Het zal allemaal met een Heilige Geest timting zijn!

Geliefden, het is niet nodig om u zorgen te maken vanwege uw beproeving. God is trouw om iedere nood en verzoek te beantwoorden. Bid simpelweg “Heer, Ik kom niet enkel om in mijn noden te voorzien worden maar ook om in Uw nood te voorzien!”.

We zijn geschapen om gemeenschap met Hem te hebben, zelfs tijdens onze moeilijkste seizoenen. Houdt u ervan om bij Hem te zijn? Laat uw hart het dan uitschreeuwen “Heer, U bent mijn alles! U bent het grootste genot van mijn ziel en ik hou ervan om in Uw aanwezigheid te zijn!”.

Vader, help ons om nauw naar Uw Geest te luisteren en al ons vertrouwen te stellen op Uw geopenbaarde Woord.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: