Home > Overdenkingen > Een duidelijker beeld van Christus

Een duidelijker beeld van Christus

Het boek van Daniel benoemt enkele voordelen voor hen die een berouwvol hart hebben. Het is waar dat God voor een ieder die zijn zonde erkent iets wonderbaarlijks doet. Een van die voordelen is een nieuw en duidelijker beeld van Jezus. Lees wat er gebeurt na Daniel’s berouwvolle gebed in Daniel 9:

toen “sloeg ik mijn ogen op en zie, daar zag ik een man in linnen klederen gekleed en de lendenen omgord met goud van Ufaz; zijn lichaam was als turkoois, zijn gelaat schitterde gelijk de bliksem, zijn ogen waren als vurige fakkels, zijn armen en voeten glanzend van gepolijst koper, en het geluid van zijn woorden als het gedruis van een menigte. Alleen ik, Daniël, zag dat gezicht …” (Daniel 10:5-7)

Wie denkt u dat Daniel zag in dit visioen? Het was Jezus!! Wat een geweldig voordeel gaf de Heilige Geest aan Daniel toen hij zijn zonde beleed! Hij ontving een duidelijk beeld van Christus in al Zijn glorie!

Begrijp alstublieft goed dat Daniel niet bad om dit visioen. Het enige wat hij deed was berouw hebben – zijn zonde belijden en en om rouwen. Jezus koos er voor om zichzelf op deze manier aan Daniel te openbaren – Hij nam het initiatief. Ziet u, wanneer we berouw hebben, tot inkeer komen en alles recht maken met God en anderen, dan hoeven we niet te zoeken naar een openbaring, Jezus zal Zichzelf aan ons manifesteren.

Daniel had vrienden die ook godvruchtig waren, er staat geschreven dat hij onder de rechtvaardigen wandelde. Maar de Schrift vertelt ons dat geen van hen het visioen zag die Daniel ontving: “de mannen die bij mij waren, zagen het niet; doch een grote schrik overviel hen, zodat zij vluchtten en zich verborgen; zo bleef ik alleen over” (Daniel 10:7-8)

Een waarlijk berouwvol hart hoeft zich nooit te verbergen voor de Heer omdat er niet langer meer de angst voor oordeel is. Als u uw zonde erkent met een goddelijk berouw en de wil om het te herstellen dan kunt u vol vertrouwen recht in de ogen van uw Meester kijken. U hoeft niet te trillen van angst wanneer u het donderende woord van terechtwijzing hoort omdat u Christus in al Zijn glorie zult zien.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: