Home > Overdenkingen > De komende storm

De komende storm

Wanneer een slapend kind gewekt moet worden, tillen liefdevolle ouders hem zachtjes op uit bed om hem zachtjes heen en weer te schudden. Als het kind niet direct wakker wordt dan schud de ouder iets harder heen en weer. De ouder dringt er op aan omdat hij weet dat het kind zal lijden als hij niet op tijd zal wakker worden.

En dat is precies wat God op dit moment aan het doen is – zowel in Amerika als in de rest van de wereld. Eerst schud hij ons heel zachtjes maar nu wordt het schudden harder omdat Hij er nog niet in geslaagd is ons te wekken.

De Heer begon de aarde letterlijk te schudden aan het einde van de jaren ’80. Een aardbeving in Armenie vaagde bijna een complete provincie weg. Een aardbeving in Japan met een kracht van 6.9 op de schaal van Richter vernietigde bijna een volledige stad. Vervolgens kwamen de verschrikkelijke bevingen in San Francisco waarna er bijna dagelijks nog meer volgden in dat gebied. Aardbevingen treffen de west-kust continu, vanuit het noorden van Californie tot aan San Diego en Mexico toe.

Jesaja profeteerde dat God op een dag zal opstaan en de gehele aarde zal schudden: “Zie, de HERE ontledigt en verwoest de aarde, keert haar onderstboven … Alle vreugde is ondergegaan, de vrolijkheid der aarde is verdwenen … Want zó zal het zijn op de aarde onder de volken: als bij het afslaan van de olijven, als bij de nalezing, wanneer de wijnoogst ten einde is” (Jesaja 24:11, 11, 13). God zal de gehele aarde schudden alsof het een olijfboom is – totdat iedere vrucht op de grond gevallen is.

Ezechiël zegt dat wanneer Gods woede losbreekt dat Hij alles zal schudden dat geschud kan worden: “Ja, beven zullen voor Mij de vissen der zee, het gevogelte des hemels, het gedierte des velds en al het kruipend gedierte dat op de aardbodem kruipt en alle mensen die op de aarde leven; de bergen zullen neerstorten, de bergwanden zullen vallen, elke muur zal ter aarde storten … Ik zal Mij groot en heilig betonen en Mij doen kennen ten aanschouwen van vele volken; en zij zullen weten, dat Ik de HERE ben” (Ezechiël 38:20, 23)

De schrijver van Hebreeën zegt: “Nog eenmaal zal Ik niet slechts de aarde, maar ook de hemel doen beven. Dit: nog eenmaal, doelt op een verandering der wankele dingen als van iets, dat slechts geschapen is, opdat blijve, wat niet wankel is” (Hebreeën 12:26-27)

God zal alles schudden zodat Hij geopenbaard zal worden als enige onschudbare macht!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: