Home > Overdenkingen > In Christus

In Christus

Ik geloof dat rechtvaardiging door geloof een fundamentele waarheid is van het Christendom. U kunt geen ware rust en vrede kennen totdat u er volledig van overtuigd bent dat u nooit recht voor God kunt staan door uw eigen werken of gerechtigheid.

Als u de volmaakte gerechtigheid van Christus die de uwe is door geloof niet begrijpt, dan zult u een leven van zwoegen en zweten leiden. U zult al uw dagen doorbrengen om te proberen God te behagen via legalistische, hopeloze pogingen om uw eigen rechtvaardigheid te vestigen. Maar de waarheid is dat u van uzelf geen enkele rechtvaardigheid bezit om naar de Heer te brengen!

U bent ongetwijfeld bekend met de passage in Jesaja waar staat dat al onze gerechtigheid als oude vodden zijn in de ogen van God (zie Jesaja 64:6). Dit betekent niet dat God onze goede werken veracht – absoluut niet. We dienen goede werken te doen, maar als u denkt dat u door deze goede werken uw verlossing verdient, dat u door deze werken heilig en rechtvaardig voor God kunt staan, dan zijn het niets anders dan vieze, oude vodden!

U voelt zich misschien goed vanwege de goede werken die u doet, en u geniet misschien zelfs van een moment van overwinning wanneer u een verleiding weerstaat. U voelt zich rechtvaardig en dat God u goedgunstig is.

Echter zult u de volgende dag weer falen. U zult terug in zonde vallen en plotseling al uw vreugde weer verliezen. U denkt dat de Heer boos op u is en u vraagt uzelf af of uw uw redding verloren bent.

Hetis als een rit in een achtbaan vol met emotionele hoogte- en dieptepunten. Vol ups en downs, heet en koud, zonde en belijden – allemaal naar aanleiding hoe goed of hoe slecht u denkt die dag te zijn geweest. Het is een leven vol ellende omdat u probeert God te behagen vanuit uw vlees!

Geliefden, geen enkele gerechtigheid die uit ons vlees voortkomt zal standhouden bij God. Zelfs de beste mensen onder ons, met het hoogste moraal, goddelijke heiligen, zijn tekort geschoten en verdienen Zijn aanwezigheid niet. Niemand van ons kan ooit in de ogen van de Vader geaccepteert worden door onze eigen goede werken. We worden enkel en alleen door Hem geaccepteerd wanneer we in Christus zijn!

“gij allen zijt immers één in Christus Jezus” (Galaten 3:28). Wanneer we ons richten tot Jezus met een reddend, zelf-verloochenend geloof, dan worden we één in Christus. Het zijn “in Christus” betekent dat God de gerechtigheid van Jezus aan ons toerekent. Al onze zonden worden weg gespoeld vanwege Zijn werken, niet de onze!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: