Home > Overdenkingen > Ware genade

Ware genade

Laat me u het hart geven van een ware genade boodschap: Dat is niet een tolerant evangelie, maar een evangelie dat heiligheid onderwijst!

“Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, om ons op te voeden, zodat wij, de goddeloosheid en wereldse begeerten verzakende, bezadigd, rechtvaardig en godvruchtig in deze wereld leven, verwachtende de zalige hoop en de verschijning der heerlijkheid van onze grote God en Heiland, Christus Jezus” (Titus 2:11-13)

Volgens Paulus wandelen we niet in genade totdat we gebroken hebben met de corrupties van deze wereld. Tenzij we proberen door de kracht van de Heilige Geest een godvruchtig, rechtschapen leven te leiden – waarin we op ieder wakend ogenblik uitzien naar de komst van onze Heer – weten we niet echt wat de genade Gods is.

Veel Christenen willen vergeving, maar daar blijft het ook bij. Ze willen niet verlost worden van deze wereld omdat ze er zo van houden. Ze zijn gehecht aan hun zonden, ze willen niet de pleziertjes van deze wereld opgeven. Dus klampen ze zich vast aan een leer die stelt “Ik kan leven zoals ik wil – zolang ik maar zeg dat ik geloof”.

Ze willen niets horen over gehoorzaamheid, berouw, zelf-verloochening, het opnemen van hun kruis, over het opnemen van de juk en last van Christus. Ze willen simpelweg verontschuldigd worden op de dag des oordeels – dat al hun overtredingen over het hoofd gezien worden. Ze verwachten dat Jezus de hemelpoort voor hen opent, Zijn armen om hen heen legt, en hen over een gouden straat naar een speciaal voor hun gereserveerde villa leidt. Ook al hebben ze nog nooit gebroken met de geest van deze wereld!

Paulus schrijft “En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene” (Romeinen 12:2). We dienen compleet te breken met deze wereld en gelijkvormig te worden aan Christus alléén!!

Jezus rechtvaardigd ons door geloof met een doel: En dat doel is om ons stoutmoedigheid en kracht te geven om de duivel te weerstaan en de wereld te overwinnen.

Jezus Christus “die Zichzelf gegeven heeft voor onze zonden, om ons te trekken uit de tegenwoordige boze wereld, naar de wil van onze God en Vader” (Galaten 1:4)

Advertenties
 1. Eduard
  18-04-2012 om 07:09

  Precies, veel mensen willen slechts vergeving en daar blijft het dan ook bij, ze willen Jezus (of wat of wie dan ook, het is hen om het even) alleen daarvoor. Ze willen niet verlost worden omdat dat betekent dat ze moeten opgeven waar ze zo van houden en zoeken allerlei excuses en smoesjes die hun levensstijl rechtvaardigt vanuit hun (onuitgesproken) leer “Ik kan doen wat ik wil, zolang ik maar zeg te geloven”.

  Maar dat is geen “christendom” of het volgen van Jezus, dat is puur hedonisme! Dat is een leer die stelt dat genot (het vervullen van begeerte) het hoogste goed is. Een leer die in deze huidige generatie steeds meer grip krijgt op de mens. Dit hedonisme maakt alleen dat je tijdelijk vervulling of ‘rust’ vind, maar die roes duurt maar even. Uiteindelijk zal je hart en ziel volkomen leeg, opgejaagd en rusteloos blijven. Alleen bij het hart van God is ware rust te vinden en niet in het vervullen van je begeertes en behoeftes. En er is maar één weg naar God: Jezus Christus

  Het is ware genade om in te mogen en kunnen zien dat vreugde, vrede en rust niet te vinden is door het bevredigen van allerlei verlangens en begeertes. Maar dat het slechts aan de voeten van de Heer is, de plaats waar zij die Christus toebehoren continu naar toe getrokken worden. Alleen op die stille plaats kun je werkelijk “onthaasten” in deze wereld die zichzelf op een dag nog een keer tot een hartinfarct rent met al hun najagingen

 2. Art Boer
  19-04-2012 om 22:50

  Wat een dag zal dat zijn als we bij de Heer mogen zijn. Maar tot die dag vraagt de Heer van ons gehoorzaamheid. Niet aan deze wereld maar aan Hem.
  Omdat dat zo moeilijk is gaan vele half wereld half de Here Jezus volgen wat tot gevolg heeft dat beide je niet kunnen vullen, behagen tot rust komen. tot je een keuze heb gemaakt wie kies ik nou?
  De Heer wacht op je Hij staat klaar om de deur open te doen als je klopt ( op je knieen gaan en heel je hart bij Hem uitstorten) dat geeft altijd rust. En dan zijn uitgestoken hand grijpen (de bijbel lezen ) en niet meer los laten.
  Ontglipt die hand je weleens ga dan weer op je knieen wetende dat de Heer voor jou aan het kruis heeft gehangen om je deze genade te schenken en vraag vergeving en Jezus zal je altijd weer een kans geven. Gods zegen

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: