Home > Overdenkingen > Het bloed van Jezus

Het bloed van Jezus

De meeste Christenen weten van het bloed dat Jezus voor ons vergoten heeft. Toen Christus de beker opnam bij de laatste Pesach zei Hij: “Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed, die voor u uitgegoten wordt” (Lucas 22:20)

We denken iedere keer aan Zijn offer wanneer we aan het avondmaal gaan. Maar dat is vaak wel de grens van wat de meeste Christenen weten over het bloed van Jezus. We weten wel dat het bloed vergoten is maar niet dat er ook mee gesprenkeld is.

De eerste bijbelse verwijzing naar het besprenkelen van het bloed vinden we in Exodus 12:22. De Israelieten werd opgedragen om een bundel hysop te nemen (een zuiverende plant), deze in het bloed van een lamp te dopen om vervolgens dit bloed over de bovendorpel en de beide deurposten te sprenkelen. Toen die nacht de engel des dood kwam zag hij het bloed op de deurpost en sloeg hij dat huis over.

Begrijp goed dat zolang het bloed in de kom bleef het geen enkel effect had, het was enkel het bloed dat vergoten was. Het bloed had enkel de kracht om te redden wanneer het uit de kom was genomen en was gesprenkeld!

Waarom konden de Israelieten niet simpelweg de kom met bloed op de drempel zetten en zeggen “Het maakt niet uit wat we er mee doen, bloed is bloed”? Stelt u zich eens voor dat ze de kom op een tafel gedekt met linnen hadden gezet, of op een voetstuk net binnen de deur.

Als ze dat gedaan hadden dan had de engel des doods dat huis getroffen. Het bloed moest er uit genomen worden en op de deurpost gesprenkeld worden om haar beschermende doel te vervullen.

Dit bloed in Exodus 12 is een type van het bloed van Christus. Het bloed dat vloeide op Golgotha werd niet verspild – het viel niet op de grond om te verdwijnen. Nee, dat kostbare bloed werd verzameld in een hemelse fontein.

Als Christus de Heer van uw leven is, dan zijn uw deurposten besprenkeld met Zijn bloed. Dit besprenkelen is niet enkel voor vergeving maar dient ook als bescherming tegen alle vernietigende krachten van de duivel. Het bloed van Jezus is niet in een kom blijven liggen, maar is er uit genomen en is over uw hart gesprenkeld.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: