Home > Overdenkingen > Jezus’ gebed

Jezus’ gebed

Johannes 17 gaat geheel over Jezus’ gebeden voor Zijn discipelen en Zijn volk, voor hen die Hem volgen en geloven. Maar Jezus bad niet enkel voor Zijn volgelingen, maar ook voor hen die door de woorden van Zijn discipelen in Hem zijn gaan geloven (vers 20).

Wat een krachtige waarheid! Jezus’ zin “ook voor hen die in Mij zijn gaan geloven” omvat ook u en mij! Jezus bad ook voor ons toen Hij hier op aarde in het vlees wandelde. Eeuwen geleden waren we al in Zijn gedachte. Hij heeft Zijn gebed zelfs opgenomen in Zijn Woord, wetende dat wij het zouden lezen. Hij wil dat wij weten dat Hij voorbede voor ons deed bij de Vader.

Geliefden, dit gebed van Jezus is niet zomaar in het niets opgelost. Het brand al die tijd al op het altaar van God en God heeft het gebed van Zijn zoon geaccepteerd. Onze redding is het resultaat van Jezus’ gebeden. We zijn vandaag de dag in Hem omdat God Zijn gebed voor ons heeft verhoord.

“juist doordat Hij in eeuwigheid blijft, een priesterschap, dat op geen ander kan overgaan. Daarom kan Hij ook volkomen behouden, wie door Hem tot God gaan, daar Hij altijd leeft om voor hen te pleiten” (Hebreeën 7:24-25)

Op dit moment bidt Jezus voor overtreders die zich nog niet tot Hem bekeerd hebben. De Schrift zegt dat Hij tot het uiterste wilt redden – wat betekent tot het einde der tijden.

Gedurende al mijn tijd in de bediening heb ik vele drugsverslaafden en alcoholisten gezien die op een glorieuze wijze gered zijn. Iedere keer dacht ik “Deze persoon moet wel een biddende moeder of oma hebben gehad. God beantwoord de gebeden van deze heilige gebedsstrijders”.

Maar nu zie ik iets veel mooiers en beters dan dat, iets veel krachtigers en effectievers. Het was niet slechts een moeder of oma die bad voor diegene die nu gelooft. Nee, Jezus zélf bad al die tijd voor hen. “Ik bid voor hen die door de verkondiging van Mij nu geloven” (Johannes 17:9-20).

Als u van de Heer aan het wegrennen bent geweest zult u nooit weg kunnen rennen van Zijn gebeden. De Vader verhoord de gebeden van Zijn Zoon en een ieder die Hem weerstaat verhard zijn hart voor de gebeden van Christus die voor hen op aarde – en nu nog steeds in de hemel – bad.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: