Home > Overdenkingen > Hij bidt nog steeds voor ons

Hij bidt nog steeds voor ons

Zacharia 3 beschrijft een hoge priester genaamd Jozua die voor God stond terwijl de duivel aan zijn rechterhand stond om hem aan te klagen. Er was ook een engel aanwezig, deze engel moet Christus zijn geweest omdat engelen niet oordelen.

Jozua was een echte man, niet enkel een type van Christus. Hij was hoge priester in de tijd van Ezra en Nehemia. In Ezra 10:18 lijkt het er op dat Jozua met een heidense vrouw getrouwd was. In die tijd was de ergste manier waarop een Jood zichzelf kon verontreinigen om met een niet-Jood te trouwen.

“Jozua nu was met vuile klederen bekleed, terwijl hij voor de Engel stond” (Zacharia 3:3). Jozua stond in zijn vieze kleren voor de troon, de duivel stond aan zijn zijde en beschuldigde hem. De duivel beargumenteerde als volgt: “Deze man heeft Uw wetten gebrokken en heeft tegen U gezondigd”. De beschuldigingen van de duivel waren waar: Jozua had gezondigd en nu claimde de duivel hem voor zichzelf.

Geliefden, dat is ook precies wat er met ons gebeurt. De duivel verschijnt voor de troon van genade om ons aan te klagen. Hij wijst naar ons en zegt “U weet alle dingen God, en U ziet het compromis dat in het hart van deze persoon leeft. Als U rechtvaardig bent moet U mij zijn ziel geven”. In Openbaring 12:10 wordt de duivel de “aanklager van onze broeders” genoemd. Hij staat op dit moment voor God om zich tegen ons te verzetten – om ons van zonde te beschuldigen.

En dat is wanneer Jezus, onze Advocaat, ten tonele verschijnt en zegt “Het is waar Vader. Hij heeft gefaald maar er leeft geloof in zijn hart – geloof in de kracht van Mijn bloed. Ik heb voor iedere zonde betaald die hij heeft of ooit zal begaan”. Jezus richt zich dan tegen diegene die in de buurt staan en zegt “Neem zijn vuile kleren en leg Mijn mantel van gerechtigheid op zijn schouders”.

Jezus zegt tegen satan: “de HERE bestraffe u; is deze niet een brandhout uit het vuur gerukt?” (Zacharia 3:2). Wat een prachtig beeld! De duivel werd gedwongen te vertrekken met een stevige berisping en Jozua wandelde weg met vergeving, een nieuw kleed en een kroon van gerechtigheid op zijn hoofd.

“als iemand gezondigd heeft, wij hebben een voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de rechtvaardige” (1 Johannes 2:1). Jezus heeft de afgelopen 2000 jaar in heerlijkheid voor ons gebeden, en Hij bidt nog steeds voor ons.

Advertenties
  1. clementine neijndorff
    26-04-2012 om 08:42

    Wanneer de duivel ons herinnert aan ons verleden, herinner hem dan aan zijn toekomst.!!! Ik ben zelf als een brandhout uit het vuur weggerukt. De duivel klaagde mij ook aan, maar God wees mij dan op deze tekst!!! Glory to God!!! Hij betaalde de prijs eens en voor altijd!!! God zegen lfs Clementine Neijndorff

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: