Home > Overdenkingen > Volledig betaald

Volledig betaald

Eens per jaar ging de hoge priester naar het Heilige der Heiligen om verzoening te maken voor de zonden van Israël. Nadat hij zichzelf had geheiligd – door zichzelf te zuiveren in een bad – nam hij het bloed van een stier en een gouden wierookvat. De priester nam dan wat kolen weg van het altaar, legde deze in het wierookvat en nam een handvol wierook en ging het Heilige der Heiligen binnen.

Binnen het Heilige der Heiligen stond een ark. Boven deze ark was het verzoendeksel en aan de andere kant van dit deksel stonden twee gouden cherubs die hun vleugels over de ark uitspanden. Het verzoendeksel staat symbool voor de aanwezigheid van God zélf, de plaats waar God op Zijn troon zit.

De hoge priester nam een handvol wierook en gooide dit in het vuur van het wierookvat. Plotseling werd de tabernakel vervuld van een heerlijke geur. De priester zwaaide met het wierookvat voor het verzoendeksel totdat deze was gehuld in een wolk van aromatische, zoete wierook.

Geliefden, dit is het volmaakte beeld van wat Jezus voor ons gedaan heeft en nog steeds doet. Ten eerste staat het voor Jezus’ dood en opstijging naar onze hemelse Vader als onze Hoge Priester. En ten tweede staat deze scene van verzoening voor de tijd toen Jezus voor ons begon te bidden, waar Hij voorbede deed bij de Vader ten goede van ons.

Het eerste werk van de voorbede van Jezus was het besprenkelen van Zijn bloed over iedere obligatie en schuld die we hadden. Een obligatie is een “verzegelde schuldbrief die bindend is voor zowel de schuldenaar als zijn erfgenamen”. De duivel legde eerst een claim op u omdat u dood was in uw overtredingen en zonden.

Er moet ergens een grot zijn in het binnenste van de hel waar een complete berg aan schuldbrieven liggen, van zowel u als mij. In deze brieven staat “U moet betalen met uw leven – en de prijs is eeuwige verdoemenis”. Maar Jezus kreeg de sleutels van deze kluis! Onze Hoge Priester ging erheen en opende de kluis. Hij begon door alle brieven te bladeren en trok ze er uit – alle obligaties, schulden en verplichtingen van hen die in Hem geloven en die zullen blijven geloven.

Jezus verzamelde al deze brieven en nam ze met Hem mee de heerlijkheid in. Daar, in de aanwezigheid van de Vader, sprenkelde Hij Zijn bloed er overheen en verkondigde: “Deze schulden zijn volledig betaald met Mijn eigen bloed”.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie