Home > Overdenkingen > God brengt het tot een goed einde

God brengt het tot een goed einde

Petrus was de man die zei dat hij Jezus nooit zou verloochenen. Maar Petrus ontkende niet alleen dat hij Hem kon, hij deed dit tezamen met een stroom aan vervloekingen.

“En toen de slavin hem in het oog kreeg, begon zij opnieuw tot de omstanders te zeggen: Die man behoort tot hen. Maar hij loochende het wederom. En even later zeiden de omstanders weer tot Petrus: Inderdaad, gij behoort tot hen … Maar hij begon zich te vervloeken en te zweren: Ik ken die mens niet, over wie gij spreekt” (Marcus 14:69-71)

Als u in de buurt had gestaan om te luisteren naar wat hij allemaal zei had u misschien wel gedacht “Is dit de man die bij de verheerlijking op de berg aanwezig was? Degene die de handen op de zieken legde en genas? Degene aan wie de sleutels tot het Koninkrijk werden toevertrouwd? Luister eens naar wat er uit zijn mond komt! Hoe kan hij zo dichtbij de Heer wandelen en vervolgens zo uit elkaar vallen, terwijl hij liegt, scheld, vervloekt en Hem ontkent? Het is allemaal voorbij voor Petrus. Hij kan net zo goed terugkeren naar zijn visnetten, niemand zal ooit nog wat van hem horen”.

Als u toen naar de Heer was gerent om Hem te vertellen over de vervloekingen die Petrus uitsprak dan had Hij geantwoord “Ja, Petrus heeft gefaald maar Ik ken zijn hart. Over een paar uur staat hij vol tranen bovenop een berg terwijl hij tot Mij terugkeert. Sterker nog, hij is onderweg naar Pinksteren – naar een leven toegewijd aan een bediening aan Mij”.

“indien wij ontrouw zijn, Hij blijft getrouw, want Zichzelf verloochenen kan Hij niet” (2 Timoteüs 2:13). Feitelijk staat hier in het Grieks: “Als we ontrouw zijn blijft Hij trouw”. Het is waar dat Petrus ontzettend ontrouw was, maar God bleef trouw en Zijn eeuwige doel in het leven van Petrus werd niet gedwarsboomd door dit hele gebeuren. Waarom? Omdat God Zichzelf niet kan verloochenen.

Ongeacht waar u het afgelopen jaar doorheen gegaan bent, God kijkt naar uw hart. Als u een gebroken en verslagen geest heeft, dan is Hij er voor u. Zijn eeuwige plan met u zal niet verpest zijn omdat Hij alles tot een goed einde zal brengen!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: