Home > Overdenkingen > Genieten van Zijn gezelschap

Genieten van Zijn gezelschap

In Exodus 24 heeft God een verbond gesloten met Israel. Hij beloofde “Als u zich aan Mijn woord houdt, dan zal ik een God voor u zijn en u zult Mijn volk zijn”. Nadat Mozes de wet had voorgelezen aan het volk antwoordde zij “We begrijpen het en zullen gehoorzamen”.

Dit verbond moest worden bezegeld – geratificeert en geldig gemaakt – en dat kon alleen gebeuren door een besprenkeling van bloed. Hebreeën vertelt ons dat Mozes het bloed nam en zowel het boek als geheel het volk ermee besprengde (Hebreeën 9:19).

Het vergoten bloed van het brandoffer werd in een kom bewaart. Mozes nam wat van dit bloed en goot een deel ervan bij het altaar. Toen nam hij een hysop (een plan), doopte deze in de kom en besprenkelde het bloed op de twaalf pilaren (die symbool stonden voor de twaalf stammen van Israël). Tenslotte doopte Mozes de hysop in de kom en sprenkelde het bloed op het volk, waarmee het verbond werd gesloten.

Het is duidelijk dat deze besprenkeling van bloed de Israelieten volledige toegang tot God gaven – met vreugde. In dit geval had het niets te maken met de vergeving van zonden maar met gemeenschap. Ze waren nu geheiligd, gereinigd en geschikt om in Gods aanwezigheid te verschijnen.

Mozes en de zeventig ouderlingen gingen de berg op om God te ontmoeten. Deze mannen zagen dat er een tafel gedekt stond voor hen en de Schrift verklaart dat men op hun gemak en zonder angst voor oordeel in de aanwezigheid van God zaten en aten en dronken met Hem: “Maar tot de vooraanstaanden der Israëlieten strekte Hij zijn hand niet uit; zij aanschouwden God en zij aten en dronken” (Exodus 24:11).

Dit is simpelweg geweldig! Deze mannen konden eten en drinken in de aanwezigheid van God, terwijl zij kort daarvoor nog vreesden voor hun leven! Het bloed was besprenkeld en ze begrepen de veiligheid, kracht en zekerheid die er in lag. Ze hadden geen angst!

Geliefden, vandaag bevinden we ons in een Nieuwe Verbond met Jezus Christus, een verbond die gesloten is met Zijn eigen bloed. Toen dit kostbare bloed op uw ziel besprenkeld werd, had dit het doel van gemeenschap zodat u vrijmoedig – zonder angst voor oordeel – in Gods aanwezigheid kunt komen. U heeft toegang tot Hem ontvangen, zonder dat u veroordeelt wordt door welke zonde dan ook. U bent vrij om met God te spreken en te genieten van Zijn gezelschap.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: