Home > Overdenkingen > De muur nu was voltooid

De muur nu was voltooid

Vaak valt de duivel je aan om een groot werk voor God te stoppen. Hij zal vijanden laten samenwerken enkel en alleen om u in uw arbeid te belemmeren. Ze zullen als eenheid op u afkomen, in een poging om afbreuk te doen aan de dienstknecht om zo de bediening te stoppen.

U kunt hier zeker van zijn: Wanneer u op een goddelijke missie bent – wanneer u geroepen bent om een werk voor de Heer te doen en bezig bent om die roeping te vervulling, waarbij u volledig vertrouwt op Jezus – zal geen enkel plannetje dat ze tegen u smeden standhouden.

Nehemia werd geroepen door God om de muren van Jeruzalem opnieuw op te bouwen. Er werden fantastische vooruitgangen geboekt in het werk, de muren gingen gestaag omhoog. Maar plotseling schudde de duivel een wespennest wakker om het allemaal tegen te werken. Vier prominente leiders kwamen samen in een complot tegen Nehemia: “zij waren van plan, mij kwaad te doen” (Nehemia 6:2).

Tot vier keer toe zette deze leiders een val neer. Ze riepen naar Nehemia: “Kom die muur af. We willen het een en ander met je bespreken. We staan er op dat u met ons spreekt!”. Maar tot vier keer toe antwoordde Nehemia: “Ïk kom niet van deze muren af! Ik heb werk te doen hier omdat God me hiertoe geroepen heeft” (zie Nehemia 6:3).

Geliefden, u moet niet betrokken raken in discussies met mensen die het enkel en alleen om de discussie te doen is. Dit alles is slechts bedoeld als afleiding, u dient door te gaan met het werk waartoe u geroepen bent.

De reden dat de duivel uw gebedsleven aanvalt, uw toewijding aan God, uw wandel met Hem is niet enkel om u neer te halen. Hij wil ook de bediening vernietigen waartoe God u geroepen heeft. Hij wil alle werken die God eer en glorie brengen kapot maken!

Deze vier hooggeplaatste heren begonnen geruchten te verspreiden over Nehemia. Ze beweerden “U doet dit voor uzelf, niet voor God!”. Een van hen, Tobia, verstuurde lasterbrieven naar andere leiders in Israel. Alle laster, alle samenzweringen en valstrikken waren bedacht om Nehemia angst aan te jagen, in de hoop dat hij ontmoedigd zal raken en zal vluchten. Nehemia vat de plannen samen in vers 13: “Daartoe was hij omgekocht, dat ik bevreesd zou worden en, door iets dergelijks te doen, zou zondigen; dan zou het hun stof gegeven hebben tot een kwaad gerucht teneinde een smaad op mij te werpen”.

Maar geen enkel plannetje kon het werk van God doen stoppen! De Schrift verklaart: “De muur nu was voltooid … Toen al onze vijanden dat gehoord hadden, werden al de volken rondom ons bevreesd en zeer terneergeslagen, en erkenden, dat dit werk met de hulp van onze God gedaan was” (Nehemia 6:15-16)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: