Home > Overdenkingen > Volmaakte gerechtigheid

Volmaakte gerechtigheid

God accepteert slechts één soort gerechtigheid – volmaakte gerechtigheid. Niets anders dan dat zal standhouden op de dag des oordeel. Tenzij onze gerechtigheid niet absoluut volmaakt is kan Hij ons niet redden, rechtvaardigen, erkennen of accepteren. Deze volmaakte gerechtigheid van Jezus Christus onze Heer kan alleen door geloof verkregen worden.

De schrijver van de Hebreeënbrief introduceert aan ons de waarheid dat deze gerechtigheid de erfenis is voor alle ware gelovigen. Het is iets dat de Heere Jezus voor ons heeft achtergelaten, iets wat ons toebehoort, een nalatenschap: “Door het geloof heeft Noach, nadat hij een godsspraak ontvangen had over iets, dat nog niet gezien werd, eerbiedig de ark toebereid tot redding van zijn huisgezin; en door dat (geloof) heeft hij de wereld veroordeeld en is hij een erfgenaam geworden der gerechtigheid, die aan het geloof beantwoordt” (Hebreeën 11:7)

Noach werd geen erfgenaam omdat hij een ark gebouwd had, maar door wat hij geloofde en verkondigde. Hij greep deze kennis der gerechtigheid die God aan hem had geopenbaard – een gerechtigheid door het geloof – en hij werd een erfgenaam van zijn volmaakte gerechtigheid!

Geliefde, u en ik hebben een grote erfenis ontvangen toen Christus vertrok van deze aarde. Hij liet een rechtsgeldig document achter tot Zijn volmaakte gerechtigheid. Jezus leefde in absolute armoede toen Hij hier op aarde was; Hij bezat geen land en had geen geld. Maar Hij heeft een grotere rijkdom achtergelaten dan te vinden zijn in de diamantmijnen in Zuid-Afrika, nog groter dan de olievelden in het Midden-Ossten; nog groter dan al het goud en zilver dat in de grond te vinden is. Jezus gaf ons een erfenis die ons veel rijker kan maken dan welke persoon op aarde. Het is een erfenis van Zijn volmaakte gerechtigheid die maakt dat wij zonder veroordeling of schaamte voor God kunnen verschijnen.

Wanneer u eenmaal deze erfenis begrijpt, dan kunt u standhouden tegen iedere duivel uit de hel. Satan zal niet in staat zijn om u tegenover de Vader, uw broeders of uw geweten te beschuldigen. Omdat u een erfgenaam bent van de volmaakte gerechtigheid van Jezus Christus!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: