Home > Overdenkingen > Niet voor baby’s

Niet voor baby’s

Begrijpen hoe God Zijn volk rechtvaardigt is niet iets voor baby’s, het is een waarheid voor volwassen gelovigen. Maar veel Christenen zijn nog steeds baby, ze drinken melk en weigeren om door te gaan naar het vlees van het Woord van gerechtigheid. Het enige dat zij begrijpen is vergeving van zonde.

“Want ieder, die nog van melk leeft, heeft geen weet van de rechte prediking: hij is nog een zuigeling. Maar de vaste spijs is voor de volwassenen, die door het gebruik hun zinnen geoefend hebben in het onderscheiden van goed en kwaad” (Hebreeën 5:13-14)

Melk is voor baby’s – en baby’s hebben continu aandacht nodig. Ze voelen zich alleen goed wanneer hun moeder in de kamer is, en wanneer ze de kamer verlaat dan huilen en schreeuwen ze het uit van angst. Ze moeten in staat zijn haar te zien, te voelen of aan te raken om zichzelf veilig te kunnen voelen.

Zo is het ook met gelovigen die op melk blijven leven. Deze leven in een continue angst voor hun redding, ze zijn nooit in rust bij hun hemelse Vader. In plaats daarvan zijn ze altijd gespannen en denken iedere keer dat ze falen dat God hen naar de hel zal sturen. Hij weet of begrijp zijn (of haar) positie in Christus niet en leeft om die rede niet in vrede met God. Hij kan maar niet geloven dat God zichzelf heeft toegewijd tot zijn redding.

Paulus zegt dat er in het Woord vlees voor ons beschikbaar ons, voedsel die zal maken dat we volwassen kunnen worden. Om mannen en vrouwen in Christus te worden, om te groeien naar het volle wasdom als gelovigen. Geliefden, dit vlees is de waarheid omtrend de volmaakte gerechtigheid van Christus. Door dit te begrijpen bent u in staat om continu verzekerd te zijn van uw redding. U hoeft niet iedere keer dat u uitglijd te vrezen dat God u zal verlaten. Nee – u zult overwinning kennen!

Als u deze waarheid niet heeft, dan zal de duivel aan de haal gaan met uw gevoelens. Hij zal tegen u liegen en u in het rond duwen. Tenzij u deze waarheid als fundament heeft onder alles wat u gelooft, dan zal niets in uw leer, uw theologie of uw leven recht staan. U kunt God niet eens gehoorzamen totdat u dit begrijpt.

U dient ervan overtuigd te zijn dat er niets is wat u ooit kunt doen om een acceptabele mate van gerechtigheid te produceren in Gods ogen. Het komt niet voort uit onze werken, het moet uit een andere bron komen. Wanneer ik voor de troon van de rechter sta heb ik geen enkel ander pleidooi dan de gerechtigheid van Jezus Christus.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: