Home > Overdenkingen > Bouwen op de rots

Bouwen op de rots

Als u zegt Christen te zijn – dat u van Jezus houdt en in gehoorzaamheid aan Hem wandelt – maar u verwaarloost Hem iedere dag weer (doordat u niet bid) dan kent u Hem echt niet. Uw huis staat niet op de rots, het staat op het zand en het zal in elkaar storten wanneer er zware tijden aanbreken.

U kunt Jezus niet leren kennen door alleen maar naar een kerk te gaan. U moet iedere dag, ieder uur in gesprek zijn met Hem. U moet Hem leren kennen, u moet groeien in uw liefde voor Hem en er naar verlangen te weten wat Hem behaagt.

We zien de geboden van de Heer vaak als belastend, als iets dat ons van onze persoonlijke vrijheid beroofd. En in plaats van dat we Zijn woorden voor ons omarmen zoeken we naar manieren om er aan te ontkomen.

We vervormen Gods genade door er een soort tunnel uit de gevangenis van Zijn wet van te maken. Maar genade is in werkelijkheid een leraar van heiligheid: “Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, om ons op te voeden, zodat wij, de goddeloosheid en wereldse begeerten verzakende, bezadigd, rechtvaardig en godvruchtig in deze wereld leven” (Titus 2:11-12).

De man op de rots omarmt en vervuld vol vreugde de geboden van de Heer. Hij ziet God niet als iemand met een riem in de hand die altijd klaarstaat om hem te kastijden. Nee, hij ziet de Heer als Iemand met uitgestrekte armen die zegt “Kom tot Mij en ontvang Leven, ontvang kracht. Ik zal u er doorheen dragen!”. Gods Woord toont ons wat het kost om op de Rots te bouwen.

Henoch gehoorzaamde God met als enig doel Hem te behagen. “Door het geloof is Henoch weggenomen zodat hij de dood niet zag, en hij werd niet meer gevonden, want God had hem weggenomen. Want vóórdat hij werd weggenomen, is van hem getuigd, dat hij Gode welgevallig was geweest” (Hebreeën 11:5). Henoch werd weggenomen omdat hij de Heer behaagde.

De apostel Johannes zegt: “… en ontvangen wij van Hem al wat wij bidden, daar wij zijn geboden bewaren en doen wat welgevallig is voor zijn aangezicht” (1 Johannes 3:22). “want Gij hebt alles geschapen, en om uw wil was het en werd het geschapen” (Openbaring 4:11)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: