Home > Overdenkingen > God doet een investering in u!

God doet een investering in u!

Wanneer een ouder een kind naar het hoger onderwijs stuurt kost dit een flinke investering. Natuurlijk hoop de ouder dat zijn kind zichzelf aan de opleiding zal geven. Waarom? Hoopt deze ouders dat hij zal slagen, thuis zal komen om het diploma op de muur te hangen om vervolgens thuis te blijven wonen om tv te kijken op de bank? Nee! De ouders hopen dat hun kind het de investering waard maakt doordat ze later een goede carrière hebben.

Zo is het ook met het leger, wanneer het leger een gratis opleiding aanbied aan een soldaat worden die jaren van onderwijs gezien als investering. Tegen de soldaat wordt gezegd: “Nadat u afgestudeerd bent willen de natie en de regering een bepaalde hoeveelheid van uw tijd hebben”. Er wordt verwacht dat de getrainde soldaat een aantal jaren in het leger zal dienen zodat het de investering waard is.

Zo is het ook met de Heer en onze beproevingen. Overal waar wij als Christen doorheen gaan is een training met een goddelijk doel. Hij heeft u niet gered zodat u met een luxe cruise naar het paradijs kan varen; Hij heeft u gered om u voor te bereiden om tot nut te zijn voor Zijn Koninkrijk. Vanaf het moment dat u opnieuw geboren bent heeft Hij u ingeschreven in Zijn school van het lijden. En iedere moeilijkheid, iedere beproeving is een andere les.

Sommige Christenen zitten nog op de kleuterschool. Hun beproevingen zijn niet zo moeilijk te begrijpen en zijn veel makkelijker te verdragen. Anderen zitten op de basisschool en leren al snel dat de beproevingen iets moeilijker worden en iets lastiger te begrijpen zijn. Anderen zitten in het vervolgonderwijs en hun beproevingen worden alsmaar zwaarder. Weer andere zitten op de hogere school of universiteit, zij hebben al jaren van zware beproevingen achter de rug en er liggen er nog een hoop voor hen. De omstandigheden waar zij doorheen gaan zijn de zwaarste van hun leven, en ze realiseren zich dat ze de kracht van de Heilige Geest nodig hebben om ermee om te gaan.

Het punt dat ik wil maken is dat God veteranen wil hebben van geestelijke strijders – mensen die door veel moeites heen zijn gekomen – om Zijn trouw te tonen aan de volgende generaties. En iedere moeite die wij verdragen is een investering die Hij maakt in ons als veteranen.

“Talrijk zijn de rampen van de rechtvaardige, maar uit die alle redt hem de HERE” (Psalm 34:19)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: