Home > Overdenkingen > Geen geduld meer

Geen geduld meer

Israël weigerde om Gods boodschap te geloven over hoe kostbaar ze waren in Zijn ogen. In plaats daarvan kozen ze ervoor te kijken naar hun eigen omstandigheden – hun problemen, zwakheden en onmogelijkheden – en ze gaven toe aan hun angsten.

Keer op keer raakte het geduld van God met hen op, en zei tegen Mozes “Hoelang zal dit volk Mij versmaden, en hoelang zullen zij niet op Mij vertrouwen bij al de tekenen die Ik in zijn midden gedaan heb? Ik zal het met de pest slaan en het uitroeien” (Numeri 14:11-12)

De Heer vergaf Israël omwille van Mozes maar het werd hen niet toegestaan om het Beloofde Land binnen te trekken. In plaats daarvan werden ze veroordeeld tot een bestaan in de wildernis, een leven overgeleverd aan een constante angst en vernietigende gedachtes. Ze waren vergeven – maar ellendig! Ze waren alle hoop, rust en vrede verloren die komt wanneer we Gods Woord accepteren en geloven.

Geliefden, de enige keer dat Gods geduld met ons opraakt is wanneer we keer op keer weigeren te accepteren hoeveel Hij van ons houdt en ons door de strijd heen wilt leiden. Veel Christenen zijn vandaag de dag terug gekeerd naar een wildernis die ze zelf gemaakt hebben. Ze kennen geen vreugde of overwinning. Wanneer u naar hen kijkt zou u denken dat God hen jaren geleden verlaten heeft, terwijl Hij hen in werkelijkheid heeft overgeleverd had aan hun eigen gemor en geklaag.

Maar dank God, Jozua en Kaleb traden het Beloofde Land binnen! En wat een vreugde hadden zij! God zegende hen ongelooflijk en ze stonden als groene bomen in Zijn huis tot aan de dag dat ze stierven. Het waren mannen van kracht en visie omdat ze wisten hoe kostbaar ze voor God waren.

U bent ook kostbaar voor de Heer, ongeacht al uw problemen en mislukkingen. Ongeacht wat uw beproeving of strijd ook is, u kunt een groene boom zijn in Gods huis net zoals Jozua en Kaleb dat waren. Sta simpelweg of datgene wat Zijn woord beloofd: “Hij leidde mij uit in de ruimte. Hij redde mij, omdat Hij welgevallen aan mij had” (Psalm 18:19). Dat is het fundament van een waarachtig geloof

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: