Home > Overdenkingen > God is nog steeds trouw

God is nog steeds trouw

Toen Samuel David zalfde om de koning van Israël te zijn, werd er een nieuw hart aan deze jonge man gegeven: “Samuël nam de oliehoorn en zalfde hem te midden van zijn broeders. Van die dag af greep de Geest des HEREN David aan” (1 Samuel 16:13)

David werd een man die godvruchtig, wijs, geliefd en vol van de vreze Gods was: “En David was voorspoedig op al zijn wegen, want de HERE was met hem” (1 Samuel 18:14). David was een man van veel gebed. Hij prees God op een manier zoals weinigen deden, hij zegende het hart van God met zijn liederen en psalmen. Niemand was intiemer met de Heer dan David.

David was ook een man van groot geloof. Hij ging er op uit om Goliath neer te slaan en werd een machtig strijder voor Saul. Vrouwen zongen over zijn heldendaden op het strijdveld. Gods Geest was duidelijk op deze man, en de Heer had duidelijk een plan met zijn leven.

Maar toen werd Saul toornig op David en vervolgde hem, dus David moest vluchten. Hij naam 400 van zijn mannen mee en vluchtte naar de thuisstad van de reus Goliath die hij had verslagen. David had geen navraag bij de Heer gedaan over deze stap. In tegendeel zelf, hij besloot dat hij zijn leven in de handen van de koning van Gat zou leggen, om bij hem te schuilen. Maar in Gat kwamen er al gauw een vijandig rumoer “Is dit niet de man waar de mensen over zingen? Heeft hij niet duizenden Filistijnen gedood?” (zie 1 Samuel 21:11)

David werd naar de koning gebracht. Hij wist dat hij gevangen was en in de problemen zat, dus deed hij alsof hij compleet gestoord was, hij sprak onsamenhangend, krabte aan de muren en het speeksel liep langs z’n baard naar beneden. Hij hoopte dat deze “waanzin” hem zou bevrijden uit de klauwen van koning Achis.

Wat een slechte getuigenis was dit voor al zijn mannen. Achis keek naar David en zei “Deze man is zijn verstand verloren, verwijder hem uit m’n zicht!”

David was ontrouw op dat moment maar God was nog steeds trouw. Hij schreef David niet af. Terwijl David zich als een dwaas gedroeg bleven de eeuwige plannen van God met Hem bestaan. Het koninkrijk van Saul werd met de dag zwakker en God bewoog alles om Davids zegen veilig te stellen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: