Home > Geen categorie > Bent u een genadig Christen?

Bent u een genadig Christen?

“Neen, hebt uw vijanden lief, en doet hun goed en leent zonder op vergelding te hopen, en uw loon zal groot zijn en gij zult kinderen van de Allerhoogste zijn, want Hij is goed jegens de ondankbaren en bozen. Weest barmhartig, gelijk uw Vader barmhartig is. En oordeelt niet en gij zult niet geoordeeld worden. En veroordeelt niet en gij zult niet veroordeeld worden; laat los en gij zult losgelaten worden” (Lucas 6:35-37)

U herinnert zich waarschijnlijk wel het verhaal van Sodom en Gomora in Genesis. Twee engelen verschenen als mensen en naderden tot de poorten van Sodom. Ze waren hoogst waarschijnlijk gekleed als normale mensen. Abraham’s neef Lot zat bij de poorten van de stad, waarschijnlijk had hij een officiele titel (misschien behoorde hij wel tot de ouderlingen van de stad die bezoekers verwelkomde).

Laat me u het volgende vragen: Waarom stuurde God engelen om Lot en zijn gezin te redden? We weten dat Lot en zijn dochters uiteindelijk gered werden uit Sodom, maar zijn twee schoonzonen en zijn vrouw werden vernietigd. Waarom werd Lot gered? Waarom stuurde God engelen om deze man letterlijk weg te trekken van de vernietiging vandaan?

Was het vanwege de moraliteit van Lot? Was het omdat God iets geweldigs in hem zag? Nee! Het antwoord is heel simpel: “omdat de HERE hem wilde sparen, en leidden hem uit en brachten hem buiten de stad” (Genesis 19:16). God was genadig voor Lot.

Ik zie Lot als een type van het restant gelovigen in deze laatste dagen, ze leven in een goddeloze maatschappij die op het punt staat veroordeeld te worden. Op dit moment is Amerika rijp voor vernietiging; de natie staat momenteel al onder een oordeel. En Lot vertegenwoordigd de rechtvaardige gemeente temidden van dit alles, de Bijbel noemt Lot een rechtvaardig man (zie 2 Petrus 2:6-8).

Maar, als Gods gemeente vandaag rechtvaardig is dan is dat alleen vanwege het bloed van Jezus Christus, en niet vanwege enige goedheid of moraliteit die de Heer in ons gezien heeft. Het is alleen vanwege Zijn pure genade dat Hij tot ons gekomen is en ons weg getrokken heeft onder het oordeel vandaan, zelfs toen we bleven aarzelen om onze zonden achter te laten. De Heer bracht ons, in Zijn genade, uit die stad en heeft ons er buiten geplaatst. We verdienen het om verteerd te worden maar Hij was genadig voor ons.

Advertenties
  1. John
    27-07-2012 om 09:11

    amen! thank you Lord for your mercy and love!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: