Home > Overdenkingen > Jezus en mededogen

Jezus en mededogen

Terwijl Hij op aarde was was Jezus de belichaming van Gods mededogen. De Schrift vertelt ons regelmatig dat Christus met ontferming werd bewogen vanwege het lijden van het volk (zie Marcus 6:34, 8:2). Als dit in de eerste eeuw het geval al was, wat voor verdriet moet er vandaag de dag niet in het hart van de Heer leven?

Ik geloof dat dat het enige is dat Hij kan doen om Zichzelf tegen te houden om niet voor het einde van de tijd naar beneden te komen om er een eind aan te maken. Ik zal nooit geloven dat Hij slechts een of andere goedaardige geest is die in de hemel zit, onbewogen door alle verschrikkelijke geesten in deze wereld. Nee – Hij is een barmhartige Vader die pijn heeft vanwege het lijden van Zijn kinderen.

De bijbel vertelt ons: “zijn barmhartigheden houden niet op” (Klaagliederen 3:22). “Maar Gij, Here, zijt een barmhartig en genadig God, lankmoedig en rijk aan goedertierenheid en trouw” (Psalm 86:15).

We lezen over een ongelooflijk tafereel: “En vele scharen kwamen bij Hem, die lammen, kreupelen, blinden, stommen en vele anderen bij zich hadden, en zij legden die aan zijn voeten neer. En Hij genas hen” (Matteüs 15:30)

Kunt u zich dit schouwspel voorstellen? Rondom Jezus hebben zich honderden mensen verzameld, liggend en zittend op de grond – kleine kinderen die te ziek zijn om rechtop te zitten, mensen die het uitschreeuwen om hulp, die kreunen van de pijn, koorts hebben, door demonen bezeten zijn, gestorven of wanhopig.

Jezus stuurde ze niet weg. Hij verrichtte wonderen van genezing en verlossing. De doofstomme ging spreken, de kreupelen maakte een sprongetje, de blinden gingen zien, en de zieke en overledenen werden plotseling weer heel. En bij iedere genezing kwamen de mensen zelfs nog dichterbij. Ik kan me voorstellen dat het volk hun zieke kinderen optilden en hen naar voren duwden – terwijl de discipelen hun best deden om de orde te bewaren.

Deze mensen waren drie dagen in de wildernis geweest zonder eten en waren verflauwt van de honger. Dat is het moment waarop Jezus zei “Ik heb medelijden met de schare … en zonder voedsel wegzenden wil Ik hen niet, zij mochten eens onderweg bezwijken” (Matteüs 15:32)

God wil dat wij allemaal deel zijn van Zijn hart vol mededogen voor de wereld. Als u bereid bent dat te doen, dan zal Hij de behoeftigen naar uw deur leiden. Onderwerp u aan de Heer om gebruikt te worden door Hem en Hij zal deuren openen voor u. En dan zult u werkelijk Zijn hart vol mededogen kennen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: