Home > Overdenkingen > Het soort uitstorting dat ik zou willen zien

Het soort uitstorting dat ik zou willen zien

Onze gemeente besteed veel tijd in gebed. We hebben onlangs een 24-uurs gebedsketen van dertig dagen afgerond. Waar baden we precies voor? Waar zochten we naar?

Toen ik opgroeide in de gemeente was een grote komende opwekking het enige waar mijn vader en mijn opa over spraken. Evangelisten spraken er over tijdens tentenbijeenkomsten: “Er komt een opwekking aan. God zal grote menigtes het Koninkrijk binnen leiden!”. Maar in het hart van al deze uitspraken lag een basis gedachte: “We hoeven de straten niet op. We kunnen gewoon hier blijven en de Heilige Geest zal mensen binnenhalen”.

De definitie van opwekking is: “De ontwaking of opstanding van datgene dat dreigt een lijk te worden”. Het betekent “het wakker maken van een dode kerk – om het te doen herleven, te reanimeren – zodat de goddelozen geneigd zijn om er binnen te stappen.

Geliefden, de kerk zou niet hoeven te moeten worden opgewekt uit de dood. We zouden niet moeten bidden voor grote opwekkingen. Terwijl wij aan het bidden waren voor een opwekking gebeurde er verschrikkelijke dingen in ons land.

Onze steden staan op het punt om in vlammen op te gaan. De natie wordt verzadigd door seks, genot en de verafgoding van sport. Een op de twee huwelijken eindigen in een scheiding. We hebben een complete generatie van jonge mensen verloren aan cynisme, hardheid en ontgoocheling.

De snikkende geluiden van hongerige, mishandelde kinderen stijgen op als donder boven de steden. Homoseksuelen eisen het recht om te trouwen. Wanhopige vaders en moeders zwerven over de straten op zoek naar werk.

Wat moet de gemeente doen aan deze dingen? De Bijbel zegt dat wanneer we tegemoetkomen aan de menselijke nood – als we het gebod gehoorzamen om compassie te hebben met de wereld, en onszelf geven aan de noden van anderen – dan zullen we een rijk besproeide tuin zijn. “Als u uw brood deelt met de hongerigen … als u de naakten bedekt … als u u niet verbergd voor de armen … als u uw ziel uitstrekt naar de hongerigen en de lijdende zielen … dan zal de Heer u continu leiden en uw ziel voeden” (zie Jesaja 58:5-12). “dan zult gij zijn als een besproeide hof en als een bron, waarvan het water niet teleurstelt” (vers 11)

God wil dat een ieder van ons deelgenoot wordt van Zijn hart vol compassie met de wereld.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: