Home > Geen categorie > Afgoden in het hart

Afgoden in het hart

Bepaalde ouderlingen van Israël kwamen naar de profeet Ezechiël, op zoek naar leiding van de Heer. Deze mannen waren niet zoals de meeste van de Israëlieten, die openlijk hun knieën bogen voor afgoden. U zult hen ook niet vinden in afgodentempels, waar ze offers maken aan valse goden. Het waren de leiders van het volk en ze wilden bij iedereen het voorkomen van een godvruchtig man hebben.

Aan de buitenkant kwamen deze ouderlingen over als mannen die een hart voor God hadden en Zijn woord voor hun leven wilden kennen. Dat is de manier waarop zij Ezechiël benaderden maar God onthulde aan Ezechiël wat er in hun harten leefde. Hij zei tegen de profeet “Mensenkind, deze mannen dragen hun afgoden in het hart en hebben vlak voor zich gesteld wat hun een struikelblok tot ongerechtigheid is” (Ezechiël 14:3). De Heer zei hier “Deze mannen zijn tot u gekomen en zeggen dat ze een woord van Mij willen ontvangen – dat ze in gehoorzaamheid willen wandelen. Maar ze liegen! Ze hebben een verborgen zonde in hun leven”.

Deze ouderlingen hadden allemaal een verborgen, geheime afgodendienst. Hun harten waren gebonden aan de zonde die ze achter gesloten deuren begingen. Niemand kon dit weten door hun uiterlijke verschijning, in tegendeel zelfs. Ze kwamen niet over als heidenen of afgodendienaren, maar als gerespecteerde mannen van God die druk aan het werk waren in hun bediening.

Een struikelblok tot ongerechtigheid is ieder kwaadaardig ding die tussen u en God in staat – alle verleidingen die u beroven van een standvastige wandel met Hem. Het is iedere boezemzonde die maakt dat u wankelt in geloof; ieder verlangen die schaamte over uw hart en de naam van Christus brengt; iedere zonde waar zich aan vastklampt terwijl u tot de Heer komt om richting te ontvangen. U kunt naar de kerk gaan, uw handen in de lucht steken en Hem luid aanbidden, maar toch nog steeds een struikelblok tot ongerechtigheid in uw hart dragen.

Enkel door u af te keren van uw afgod vanuit een oprecht berouw kunt u een waar Woord van de Heer horen en duidelijke, goddelijke leiding ontvangen. Wanneer u zich bekeert is onderscheiding het eerste wat weer tot u terugkeert, en hoe verder u uw zonde achterlaat hoe helderder u weer zult zien en hoe beter u Gods stem zult horen. Hij zal duidelijk te onderscheiden zijn en spreken met de autoriteit van de waarheid.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: