Home > Overdenkingen > Wie heeft u vertelt dat u onwaardig bent?

Wie heeft u vertelt dat u onwaardig bent?

Wie heeft u vertelt dat u onwaardig bent – nutteloos en onbruikbaar voor God? Wie blijft u er aan herinneren dat u zwak, hulpeloos en een complete mislukking bent? Dat u nooit zult voldoen aan Gods standaarden?

We weten allemaal dat deze stem van de duivel zelf komt. Hij is degene die u er continu van blijft overtuigen dat God boos op u is. De hele dag lang hoort u zijn leugens en ze komen rechtstreeks uit de diepste put van de hel.

Wie vertelt de leden van het koor dat ze niet waardig genoeg zijn om lofprijs te zingen in de gemeente? Wie vertelt de muzikanten dat ze het niet waard zijn om instrumenten van aanbidding te bespelen? Wie vertelt de ouderlingen, de portier, de leraren, de vrijwilligers, de mensen in de bediening en de mensen in de kerkbanken dat ze onwaardig zijn? Wie herinnert hen aan iedere zonde en mislukking en beschuldigd hen van het hebben van onreine handen en een onzuiver hart? Wie vertelt hen dat ze het recht niet hebben om de heilige dingen van God aan te raken?

Dat is de opjagende stem van de duivel – de aanklager der broeders – deze vertelt u “God kan u niet gebruiken totdat u eerst eens gaat zitten en alles op een rijtje hebt. U kunt niet eens Zijn huis betreden totdat u uzelf waardig genoeg gemaakt heeft”.

De duivel heeft velen van u ervan overtuigd dat u zo onwaardig bent dat u nooit door God gebruikt zou kunnen worden. Misschien voelt u zich zelfs zo onwaardig dat u geen kind van God genoemd wilt worden. Wanneer u kijkt naar uw geestelijk leven ziet u alleen maar tegenstrijdigheden. En de vijand blijft maar liegen, en blijft u continu herinneren aan al uw mislukkingen, hij valt uw geest altijd lastig.

Laat me hier stoppen en iets aan u belijden: Ik heb mezelf, in al die jaren van bediening, nog nooit waardig genoeg gevoeld voor mijn hoge roeping als predikant. Gedurende mijn dienst aan de Heer ben ik bestookt met beschuldigingen dat ik het niet waard zou zijn om te spreken voor God – onwaardig om te preken, om anderen te onderwijzen, om een leider te zijn.

Ik ben het niet waard om deze boodschap te schrijven en u bent het niet waard om uw handen op te heffen in aanbidding naar God. Niemand is waardig – niet in onze eigen menselijke macht en kracht. Maar Jezus heeft het volgende tegen ons gezegd: “Ik heb u waardig gemaakt”.

“Want, gelijk door de ongehoorzaamheid van één mens zeer velen zondaren geworden zijn, zo zullen ook door de gehoorzaamheid van één zeer velen rechtvaardigen worden” (Romeinen 5:19)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: