Home > Overdenkingen > Heeft u naar de leugens geluisterd?

Heeft u naar de leugens geluisterd?

Vertel, heeft u geluisterd naar de leugens van de duivel over uw wandel met Jezus? Heeft u gedacht dat u onwaardig bent, dat u God niet kunt aanbidden totdat u alles volmaakt gemaakt heeft? Ik heb goed nieuws voor u. U weet al dat de duivel een leugenaar is, maar ik kan aan u bewijzen dat Jezus u rein gemaakt heeft, waardig om voor Gods aangezicht te verschijnen en Hem trouw te dienen.

Hoe bent u waardig gemaakt? Door het offer van Christus aan het kruis heeft u ieder recht ontvangen om de Heer te aanbidden en te dienen.

“om de Here waardig te wandelen, Hem in alles te behagen, in alle goed werk vrucht te dragen en op te wassen in de rechte kennis van God. Zo wordt gij met alle kracht bekrachtigd naar de macht zijner heerlijkheid tot alle volharding en geduld, en dankt gij met blijdschap de Vader, die u toebereid heeft voor het erfdeel der heiligen in het licht. Hij heeft ons verlost uit de macht der duisternis en overgebracht in het Koninkrijk van de Zoon zijner liefde, in wie wij de verlossing hebben, de vergeving der zonden” (Kolossenzen 1:10-14)

De Griekse weergave van deze passage is: “De Vader heeft ons geschikt gemaakt, waardig, gekwalificeerd – goed genoeg om deelgenoot te zijn aan de erfenis van de heiligen van het licht”

Wat Jezus aan het kruis gedaan heeft kwalificeert u voor de eeuwige erfenis. En als God u gekwalificeerd heeft voor het eeuwige leven, dan heeft Hij u ook een sterk karakter geschonken. U kunt nog even wachten met een bediening, een maand, een jaar of misschien een levenlang omdat u eerst probeert uzelf gekwalificeerd te maken voor Hem, waarbij u werkt aan uw karakter in een poging om goed genoeg te zijn om door God gebruikt te kunnen worden. Maar u kunt nooit op eigen kracht aan alle criteria voldoen!

Zelfs als u in staat zou zijn om overwinning te halen over al het verkeerde wat u gedaan heeft in uw leven, over iedere foute gedachte, dan nog zult u nog steeds niet gekwalificeerd zijn in de ogen van God. Het is onmogelijk! Waarom? Omdat God geen andere gerechtigheid accepteert dan die van Zijn eigen Zoon, Jezus Christus.

U kunt de gerechtigheid van Christus niet ontvangen door ervoor te werken. De enige weg om het te verkrijgen is door op God te vertrouwen en te geloven wat Hij zegt. Het gebeurt allemaal door geloof in het werk dat Jezus verricht heeft!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: