Home > Overdenkingen > Een reus worden met God

Een reus worden met God

“Vertrouwt op Hem te allen tijde, o volk, stort uw hart uit voor zijn aangezicht; God is ons een schuilplaats” (Psalm 62:8)

U dient uw dagelijkse ontmoetingen met God als heiliger en belangrijker beschouwen dan uw ontmoetingen met andere mensen – ongeacht wie ze zijn.

Hoe pijnlijk zal het niet zijn voor de hemel om te zien hoe wij Christenen er niet in slagen om de majesteit van onze God, de Koning der Koningen, hoog te achten. Wij zijn vaak oneerbiedig op de manier waarop wij Hem laten wachten. Met één knip in de vinger zeggen we onze plannen om Hem te ontmoeten af, zelfs al voor het meest kleine ding!

Kunt u zich voorstellen dat iemand de Schepper van het universum laat wachten omdat hij zijn favoriete tv programma wilt zien? Dat is namelijk wel wat velen van ons doen! Erger nog, we nemen vaak niet eens de moeite om in Gods aanwezigheid te komen. Het is niet dat we onze afspraak met Hem vergeten, maar we weigeren gewoon moedwillig om voor Hem te verschijnen!!

Jesaja klaagde “Hij was veracht en van mensen verlaten, een man van smarten en vertrouwd met ziekte, ja, als iemand, voor wie men het gelaat verbergt; hij was veracht en wij hebben hem niet geacht” (Jesaja 53:3). Wanneer ik het toesta dat onderbrekingen tussen mij en mijn afspraak met de Heer komt, verberg ik mijn gezicht voor Hem en waardeer ik Hem niet zoals ik zou moeten.

De waarheid is dat het onmogelijk is dat u tijd verspilt door God te zoeken in gebed. Verder bereikt een biddende man of vrouw buiten de binnenkamer meer in minder tijd, met minder haast en minder moeite.

Het meest effectieve werk voor God dat we ooit zullen doen is op onze knieën. Terwijl de gebedslozen overal druk heen rennen, van hot naar her, in een poging grote dingen te doen, is de biddende Christen hard aan het werk om koninkrijken te bewegen en bolwerken te verbrijzelen. Hij doet grote dingen en terwijl hij dit doet wordt hij een reus met God.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: