Home > Overdenkingen > Niet door macht

Niet door macht

Veel Christenen richten zich vandaag de dag snel naar door de mens gemaakte dingen in een poging om overwinning te verkrijgen over het vlees, net zoals Israël dat deed. Een schrijnend voorbeeld hiervan is de grote hoeveelheid zelfhulp boeken die op de planken in Christelijke boekwinkels gevonden kan worden. Letterlijk duizenden boeken beloven een trefzekere mogelijkheid tot het verbeteren, het kalmeren en het onderwerpen van ons vlees. Overal waar we komen worden ons vleselijke opties aangeboden om ons in onze noden te voorzien. Kerken beloven gezalfde opwekkings-bijeenkomsten waar al onze geestelijke noden vervuld worden door een gebed of door een aanraking. Evangelisten bieden instant bevrijding, instant genezing en een instant woord van God.

De waarheid is dat God Israël de opties gaf om voor Hem of voor het vlees te kiezen temidden van hun omstandigheid. Hij zei “Ga je gang maar, beoefen je eigen wil. Graaf maar diep in je innerlijke mens, bestudeer al je boeken, plan al je strategieën, doe alles maar zoals je weet dat je ze moet doen. Maar u zult nog steeds leunen op een arm van vlees. Geen enkele poging zal u ook maar één moment van overwinning schenken”.

Hoe meer ik het woord van God bestudeer, hoe duidelijker het allemaal wordt voor mij: Ieder menselijk streven naar verlossing van zonde is gedoemd te mislukken. God zal ons van tijd tot tijd op onze bek laten gaan totdat we er volledig van overtuigd zijn dat we moeten sterven aan al onze pogingen vanuit ons vlees.

Toen Israël probeerde om hun krachtige vijand te verslaan door menselijke kracht, stelde God hun poging direct aan de kaak: “de helper struikelt en de geholpene valt, en zij allen tezamen vergaan” (Jesaja 31:3). Gods Woord verklaard heel helder dat iedere overwinning alleen van Hem afhankelijk is. Alleen Hij heeft de macht om ons te verlossen van onze vijanden.

U kunt misschien een godvruchtige wil hebben, een solide morele achtergrond en een zuiver denken. U kunt bij wijze van de zuiverste mens die op deze wereld rondloopt zijn, maar de Bijbel zegt dat geen enkele van uw menselijke talenten of mogelijkheden ooit in staat is iets aan te richten tegen de duivel. U zult altijd falen wanneer u steunt op uw eigen inspanningen.

Als u zich op dit moment temidden van een overweldigende worsteling verkeerd, dan moet u het woord dat God aan Zacharias leren: “niet door kracht noch geweld, maar door mijn Geest! zegt de HERE der heerscharen!” (Zacharia 4:6)

Advertenties
  1. Ronny Blaak
    27-10-2012 om 11:45

    Amen

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: