Home > Overdenkingen > De onmogelijke missie

De onmogelijke missie

“Want de Zoon des mensen is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden” (Lucas 19:10). Christus zei “Ik ben met één rede naar deze wereld gekomen – om de verloren zielen te bereiken en te redden”. Maar dit was niet alleen de missie van Jezus. Hij heeft het ook tot onze missie gemaakt: “En Hij zeide tot hen: Gaat heen in de gehele wereld, verkondigt het evangelie aan de ganse schepping” (Marcus 16:15)

Jezus sprak hier tegen een kleine groep gelovigen, er waren ongeveer 120 mensen samengekomen in de bovenkamer. En wat een onmogelijke taak legde Hij hier voor hen neer!

“Ga naar het buitenland, leef onder het volk en leer hun taal. Leg handen op de zieken, werp duivelen uit, verkondig het goede nieuws. Ga naar de troon van de duivel en predik de kracht en de overwinning van de opgestane Verlosser”.

We moeten ons realiseren dat Jezus hier sprak tegen gewone, onbeduidende, ongeletterde mannen en vrouwen. Hij plaatste de toekomst van Zijn gemeente op hun schouders. Ik denk dat ze overweldigd moeten zijn geweest.

Kunt u zich de discussie voorstellen die daar plaats moet hebben gevonden toen hun Meester opsteeg naar de hemel? “Heb ik Hem nu goed gehoord? Hoe kunnen wij ooit een wereldwijde revolutie ontketenen? We hebben geen geld en de Romeinen slaan en vermoorden ons. Als we al zo hier in Jeruzalem behandeld worden, hoe zullen we dan behandeld worden wanneer we getuigen en prediken in Rome?”

Een ander kan misschien gezegd hebben “Hoe kan onze Heer ooit van ons verwachten dat we de wereld intrekken met het evangelie terwijl we nog niet eens genoeg geld hebben om in Jericho te komen? Hoe moeten we talen leren als we niet geleerd zijn? Het is allemaal onmogelijk!”

En het was ook een onmogelijke missie. Maar onze uitdaging van vandaag de dag is net zo ontmoedigend!

Als een ieder die deze boodschap leest het de Heilige Geest zou toestaan dat dit woord werkelijkheid voor hen word – dat ze Zijn aangezicht zoeken om Zijn last en leiding te vinden – dan is het haast niet voor te stellen wat voor oogst de Geest zal kunnen oogsten. De waarheid is dat de grootste werken die gedaan zijn voor de eeuwigheid niet gedaan zijn tijdens massale bijeenkomsten en kruistochten, maar door één heilige die één verloren ziel bereikt.

Advertenties
  1. 02-11-2012 om 08:34

    ja en grote kans dat die ene persoon vaak niet weet dat hij/zij een andere ziel van de ondergang heeft gered door wat de Geest hem/haar gaf te spreken of te doen. Zijn werk is wonderlijk, en geeft me elke dag hoop in een wereld die steeds meer haat toont ten opzichte van alles wat heilig is. Want ik weet dat Iemand ons hierin voor is gegaan als voorbeeld juist ook in deze tijd

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: