Home > Overdenkingen > Het hart doen herleven

Het hart doen herleven

Bent u in eerste instantie alleen naar de Heer gekomen omdat u iets van Hem wou? Keerde u zich tot God om van een drugsverslaving af te komen, of om uw huwelijk hersteld te zien of om verlost te zijn van financiële lasten?

De waarheid is dat Christus wonderen kan werken voor u. Hij zal het onmogelijke doen in uw leven. Maar als u alleen naar Hem toe gaat om iets van Hem te krijgen – alleen maar om van uw problemen verlost te worden – dan zult u ook nooit ene millimeter groeien in volwassenheid. Integendeel zelfs, u zult alleen maar verharden.

Denk eens terug aan de tijd van uw bekering. Gebeurde dit nadat er iets was gebeurt wat alles had weg gevreten uit uw leven? Verzwakte uw gezondheid? Was een van uw kinderen in de problemen? Eindigde u uiteindelijk in puin terwijl de dood en verwoesting boven uw hoofd hingen?

Begrijp me alstublieft niet verkeerd. Natuurlijk houdt God ervan om mensen te redden die in puin liggen. Wanneer alles verloren is is Hij altijd nabij en trouw om te verlossen. Maar geliefden, u kunt niet alleen naar de Heer komen voor uw persoonlijke verlichting. U moet tot Hem komen omdat Hij God is en omdat Hij uw leven, uw aanbidding en uw gehoorzaamheid verdiend.

Op dit moment zult u misschien zeggen “Ja, ik geef toe dat ik Gods Woord heb verwaarloosd en dat ik nog steeds gebonden ben aan een boezemzonde. Ben ik nu te ver weg gegleden om Gods genezende aanraking te ontvangen?”

Nee, absoluut niet! Als u vandaag nog begint om de Heer aan te roepen, temidden van al uw noden, dan zal Hij u tijden van verfrissing brengen. Wanneer u met een berouwvol hart tot Hem komt zal Hij optreden als bemiddelaar en niet als uw rechter.

Wilt u groeien in volwassenheid in Christus? Wilt u dat de Heer u continu in liefde zal bijsturen, en u zal leiden richting godsvrucht? Roep Hem dan vandaag nog aan. Niet houdt u meer op het beoogde pad dat Hij voor u heeft dan een gebroken en verslagen hart!

“Want zo zegt de Hoge en Verhevene, die in eeuwigheid troont en wiens naam de Heilige is: In den hoge en in het heilige woon Ik en bij de verbrijzelde en nederige van geest, om de geest der nederigen en het hart der verbrijzelden te doen opleven” (Jesaja 57:15)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: