Home > Overdenkingen > Volledige toegang

Volledige toegang

Iedere vier jaar wordt er in Amerika een nieuwe president aangesteld aan “het meest machtige kantoor op aarde”. Zijn handtekening is de wet, Hij voert commando over het machtigste leger van de wereld. Hij kan simpelweg op een knop drukken en complete naties vernietigen. Maar de macht die hij bezit is niets vergeleken met de kracht die Jezus gegeven heeft aan u en mij!

Ziet u, wij hebben de absolute toegang tot de aanwezigheid van de levende God – en Hij kan volledig bij ons komen! “Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus … laten wij toetreden met een waarachtig hart, in volle verzekerdheid des geloofs” (Hebreeën 10:19-22).

Die toegang kwam er nadat Jezus was gekruisigd, gestorven en opgestaan. Het kwam vanaf het moment dat het voorhangsel in de tempel in tweeën gescheurd was. Toen dat gebeurde betekende het dat de mens naar binnen kon gaan en dat God naar buiten kon komen – zodat Hij ons zou ontmoeten!

Het woord vrijmoedigheid in dit vers betekent “met een open, onverhulde openbaarheid”. Geliefden, deze openbaarheid is er omwille van de duivel! Het betekent dat we tegen iedere demon in de hel kunnen zeggen “Ik heb door het bloed van Jezus Christus het recht om in Gods aanwezigheid te wandelen en met Hem te spreken – en Hij met mij!”.

Gelooft u dat u dit recht heeft – dat God bereid is om naar buiten te komen om u te ontmoeten? Laat ons dan tot Hem gaan met een hart vol verzekerdheid des geloofs! We naderen niet door het bloed van een vogel, een geit of een stier, maar door het bloed van onze Heer Jezus. “niet met het bloed van bokken en kalveren, maar met zijn eigen bloed, eens voor altijd binnengegaan in het heiligdom, waardoor Hij een eeuwige verlossing verwierf. Want als (reeds) het bloed van bokken en stieren en de besprenging met de as der vaars hen, die verontreinigd zijn, heiligt, zodat zij naar het vlees gereinigd worden, hoeveel te meer zal het bloed van Christus, die door de eeuwige Geest Zichzelf als een smetteloos offer aan God gebracht heeft, ons bewustzijn reinigen van dode werken, om de levende God te dienen?” (Hebreeën 9:12-14)

Niets ontroerd het hart van God meer dan wanneer Zijn kinderen vrijmoedig tot Hem komen, zonder enige schroom. Hij wil dat we komen en zeggen “Ik heb het recht om hier te zijn. En zelfs als mijn hart me veroordeeld is God groter dan mijn hart! (zie 1 Johannes 3:20).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: